Kuinka paljon soijarouhetta vastaa 400 grammaa jauhelihaa Vegefrendit

Paljonko soijarouhetta vastaa 400g jauhelihaa?

Oletko miettinyt paljonko soijarouhetta vastaa 400 g jauhelihaa? Vastaus: 2 dl kuivaa soijarouhetta vastaa 400 grammaa jauhelihaa, ja niin se onkin erittäin riittoisaa, edullista ja hyvä kasviproteiinin lähde. Tämän vastauksen lisäksi tästä artikkelista löydät tärkeää tietoa soijarouheen käytöstä ja saat muutamia helppoja ja hyödyllisiä vinkkejä ruuanlaittoon.
Soijarouhe on hyvä aloitus punaisen lihan vähentämiseen, se on hyvä lihankorvike ja kasviproteiinin lähde.

Kuinka paljon dl kuivaa soijarouhetta vastaa 400 g jauhelihaa?

2 dl kuivaa soijarouhetta vastaa 400 grammaa jauhelihaa, ja niin se onkin erittäin riittoisaa, kätevää ja edullista. Kaikkien, sekä sekasyöjien, vegaanien että vegetaristien kannattaa pitää aina soijarouhetta kaapissa, sillä se on hyvä proteiinin lähde ja raaka-aine kasvisruoka resepteihin. Lihankorvikkeena soijarouhe toimii erinomaisesti. Lihankorvikkeista lisää täällä.

Erityisesti jauheliharuuat ovat ihmisten suosiossa ja niin soijarouhe palveleekin hyvin sillä paikalla. Täällä on lisää tietoa jauhelihan korvaamisesta.

Kuinka paljon dl kuivaa soijarouhetta vastaa 400 g jauhelihaa? Vegefrendit
Kaksi näitä desin mittoja on siis 400 grammaa jauhelihaa

Soijarouheesta on hyvä aloittaa lihan vähentäminen

Soijarouhe on äärimmäisen ihanteellinen kun aloittaa punaisen lihan vähentämisen. Soijarouhetta, soijapaloja ja kuivia soijasuikaleita myydään kuivatavarana raaka-ainehyllyssä, ja se ei niinkään ole mikään valmisruoka. Sen maku taiotaan itse.

Tumma soijarouhe ja vaalea soijarouhe on luokiteltu samaksi tuotteeksi ravintosisällöltään. Lue lisää tummasta ja vaaleasta soijarouheesta täältä.

Soijarouhe vs jauheliha

Soijarouhe vs jauheliha taistelun voittaa soijarouhe, siitä yksinkertaisesta syystä, että kukaan ei ole kuollut soijarouhetta tehdessä ja lisäksi siksi että soijarouheen saa minkä makuiseksi tahansa. Soijarouheesta saa täysin jauhelihan makuisen bolognesekastikkeen esimerkiksi. Lue täältä herkullisin soijabolognesen resepti / ohje. Soijarouhe vs jauheliha on vähän niin että se ei ole edes mikään kysymys, koska soijarouhe taipuu paljon monempaan mitä jauheliha. Ja sitä voi syödä hyvillä mielin.

soijarouhe vs jauheliha
Soijarouheesta saa hyvät lihapullat spaghetin kanssa

Soijarouhe vs jauheliha ravintoarvo

Lisäksi soijarouhe vs jauheliha on myös proteiinipitoisuuskamppailu, sillä soijarouhe voittaa jauhelihan kevyesti. Soijarouheen aminohappokoostumus on täydellinen ja sen proteiinipitoisuus huikea. 100 grammassa soijarouhetta on proteiinia 73 grammaa. Jauhelihassa proteiinia on noin 19, 1 grammaa / 100 grammaa. Soijarouhe on yhtä hyvä aminohappokoostumukseltaan kuin jauheliha. Soijarouhe vs jauheliha ravintoarvo on soijan eduksi proteiinin osalta.

Soijarouhe vs jauheliha ravintoarvo
Soijarouheessa on huikeat määrät proteiinia

Mitä soijarouheesta?

Soijarouheesta saa vaikka mitä. sitä voi laittaa perinteisiin ruokiin ja myös moniin uusiin resepteihin ja eri maiden etnisten keittiöiden resepteihin. Lue lisää yleistietoa soijarouheesta ja sen käytöstä täältä.

Jauhelihan korvaaminen soijarouheella

Soijarouheesta saa erinomaista makaronilaatikkoa, spagetti bolognesea, jauhelihakeittoa, pataruokia, vuokaruokia ja myös kiusauksia sekä laatikoita, kastikkeita ja kasviskeittoja. Kaikkea mitä teet jauhelihasta voit tehdä soijarouheesta. Joten jauhelihan korvaaminen soijarouheella on käsittämättömän helppoa ja kannattavaa. Lue edellä oleva proteiinipitoisuus.

mitä soijarouheesta Vegefrendit
Herkullinen spaghetti bolognese tai kotoisammin jauhelihakastike soijarouheesta

Soijarouhe sopii myös niin sanottuihin roska- tai pikaruokiin kuten tacojen, tortillojen ja burritojen täytteeksi. Pizzoihin ja hampurilaispihveihin, muihin pihveihin, pyöryköihin ja murekkeisiin rouhe on hyvä. Parhaimipia kasvispizzoja voi tarkastella artikkelissa: Parhaat kasvispizza täytteet.

Soijarouhetta kannattaa lisätä myös joihinkin valmiisiin ruokiin proteiinin lähteeksi. Soijarouhetta voi laittaa myös “raakana” eli kuivana jogurtin tai viilin päälle.

Soijarouheen käyttötarkoitukset ovat monet. On niin paljon liharuokia, joissa lihan voi korvata soijarouheella tai soijasuikaleilla. Paitsi jauhelihan korvikkeena, on se myös sian- ja naudanlihan korvikkeena erinomainen. Kananlihan vaalea soijarouhe korvaa monissa kanaruuissa. Kanankorvikkeista lisää lukemista täällä.

Soijarouhe saadaan hyvin muistuttamaan kananlihaa, sian- ja naudanlihaa ja vaikka esimerkiksi poronlihaa hyvällä maustamisella ja oikealla valmistuksella. Soijarouhe jauhelihan sekaan on myös kannattaava ajatus, jos et halua heti siirtyä pelkästään soijarouheen käyttäjäksi. Näin saat pikkuhiljaa syrjäytettyä lihaa ruokavaliostasi.

Soijarouhe liotus vai miten se valmistetaan?

Soijarouheeseen kannattaa laittaa vettä vasta kun se on imenyt jo muita makuja. Kun tekee esimerkiksi spaghetti bolognesea kannattaa soijarouhe paistaa ensin rasvassa, sipulissa ja mausteissa ennen veden lisäämistä.

soijarouhe liotus vai miten se valmistetaan? Vegefrendit
Soijarouheesta saa parhaan paistamalla se mausteissa, sipulissa ja rasvassa

Soijarouhe imee itseensä makuja muista aineksista

Soijarouhetta imeytetään sekä rasvan, että kasvisliemen ja veden kanssa. Parasta lihankorvikkkeksi aiottua soijarouhetta saa paistamalla soijarouhe rasvassa ja mausteissa ja vasta sitten imeyttämällä siihen kasvislientä.

Soijarouheeseen kannattaa imeyttää paljon makua Vegefrendit
Soijarouhe pitää maustaa hyvin

Soijarouhe vesi suhde – Kuinka paljon vettä soijarouheeseen?

Kasvislientä tai vettä + kasvisliemikuution soijarouheeseen voi laittaa oman maun mukaan, mutta nyrkkisääntönä voidaan ajatella että vettä tai nestettä laitetaan aina kaksinkertainen määrä suhteessa soijarouheeseen, yhden suhde kahteen, eli 1:2, 1 dl soijarouhetta lisätään 2 dl vettä.

Soijarouheeseen voi laittaa esim 5 – 7 dl vettä per 2 dl soijarouhetta kun tehdään kastiketta. Soijarouhe imee melkein kaiken veden, mutta sitten vettä/kasvislientä voi pikkuhiljaa lisätä kunnes kastikettakin jää hieman niin ettei soijarouhe ole imenyt kaikkea itseensä.

Lisäksi kastikkeeseen voi laittaa esimerkiksi paseerattua tomaattia, tomaattipyrettä, valmiita maustekastikkeita ja tietysti jotain valmista kasvislientä.

Soijarouhe käyttö lyhyesti

Soijarouheen käyttö lyhyesti: Lisää vain mausteita, rasvaa ja kasvislientä, niin saat hyvän lihaa muistuttavan materiaalin ruokiisi ja uusiin reseptikokeiluihin. Soijarouheen käytössä maustaminen on avainasemassa koska soijarouhe itsessään ei maistu juuri miltään.

soijarouheen käyttö Vegefrendit
Ketsuppia kehiin niin spagetti jauhelihakastike maistuu kaikille, myös lihansyöjille ja lapsille

Jauheliha on suomalaisten perusruokaa ja sen voi hyvin korvata soijarouheella. Myös muut lihat korvatutuvat soijarouheen kanssa.

Jauhelihakeitto soijarouheesta

Jauhelihakeitto soijarouheesta on hyvä idea. Siitä saa täydellisesti jauhelihakeiton ja sitä ei ollenkaan huomaa, että keitossa ei ole jauhelihaa, kun paistat soijarouheen rasvassa, sipulien ja mausteiden kera. Vegaaninen jauhelihakeitto, soijarouhe – muista seuraavalla kauppareissullasi.

Soijarouhe jauheliha makaronilaatikko

Soijarouhe jauheliha makaronilaatikko tai pelkkä soijarouhe makaronilaatikko. Tee perinteisen reseptin muikaan ja korvaa osa jauhelihasta soijarouheella tai tee se kokonaan soijarouheella. Paista soijarouhe ensin sipulin, rasvan ja masuteiden kera. Lisää pikkuhiljaa hieman vettä jota soijarouhe imee, mutta älä liota soijarouhetta.

Löydät lisää Kasvit & Hyvinvointi -aiheisia artikkeleita Vegefrendit.fi etusivulta tai yläpalkin valikosta

Paljonko soijaa vastaa 400 grammaa jauhelihaa?

paljonko soijaa vastaa 400 grammaa jauhelihaa vegefrendit

Soijaa sinänsä ei voi suoraan verrata jauhelihaan, koska ne ovat soijapapuja, joista sitten valmistetaan soijarouhetta. Mutta soijarouhe tta 2 dl vastaa 400 grammaa jauhelihaa. Soijarouhe on siis erittäin riittoisaa ja ataloudellista. Soijarouheella voikin korvata minkä tahansa jauhelihasta perinteisesti tehdyn ruuan kunnolla maustamisella ja oikein valmistamisella. Kokeile korvata soijarouheella jauheliha jossain perinteisessä ruuassa kuten makaronilaatikossa, jauhelihakeitossa, kaalilaatikossa tai jauhelihapihveissä.

Similar Posts