Paras salaatti ikinä – Kaikkien aikojen parhaat salaatit
Paras salaatti ikinä – Vastaus on täällä. Tämä artikkeli esittelee maailman parhaat salaatit. Täällä on vaihtoehtoja mistä valita ja se maailman paraskin löytyy täältä. Ruokaisat salaatit, kevyet salaatit painoaan tarkkaileville ja myös perussalaatit, joissa on enemmän herkullista makua kuin normaalisti. Mutta mikä tekee salaatista todella herkullisen? Tutustutaan vastustamattoman salaatin ominaisuuksiin ja huolella valikoituihin salaattiaineksiin sekä kaikkien aikojen parhaisiin salaatteihin. Lue eteenpäin niin löydät sinulle sopivan maailman parhaan salaatin!
Terveellinen ruokaisa salaatti
Parhaat salaatit – eivät sisällä lihaa, mutta sisältävät täyttäviä ja nälän vieviä ainesosia. Täyttäviä aineksia ovat muiden muassa siemenet, pähkinät, kasviksista tehdyt tahnat ja kastikkeet, viljat, riisi, peruna, paahtojuurekset, sienet, pasta ja juustot. Lisäksi salaatista saa aina terveellisen jos haluaa.
Mikä tekee hyvän salaatin?
Hyvässä salaatissa on useita avainkomponentteja, jotka tekevät siitä sekä maukkaan että täyttävän. Siinä pitäisi olla jonkinlaista tuoretta vihreää, kuten roomansalaattia, pinaattia tai lehtikaalia. Mitä tummempaa vihreää, sitä terveellisempää se on. Tämä antaa salaatille pohjan.
Tämän jälkeen voit lisätä muita värikkäitä vihanneksia, kuten tomaatteja, porkkanoita, kurkkua, paprikaa ja sipulia, jotka antavat sille makua ja rakennetta.
Voit lisätä salaattiin myös proteiineja, kuten papuja, siemeniä, pähkinöitä, juustoa tai tofua, jos haluat jotain täyteläisempää. Myös paahdetuista kasviksista tulee ruokaisa tuntu salaattiin.
Hiilihydraatteja kuten riisiä, perunaa tai pastaa voi laittaa salaattiin, jotta siitä tulee ruokaisa. Myös leipä krutongit tekevät tukevuutta.
Lopuksi pisteenä iin päälle tulevat kastikkeet ja tuoreet yrtit.
Kastike on välttämätön lisämakujen luomiseksi. Hyvä kastike voi nostaa salaattisi uudelle tasolle! Yrtit avaavat salaatin tuoreuden, vaikka salaatti muuten olisi proteiini- ja hiilihydraattipitoinen salaatti.
Salaattiainekset lista TOP 35:
Ohessa parhaimpia salaattiaineksia. Voit napata vinkkejä kauppalistaasi ja kokeilla jotain erilaista.
- Idut
- Siemenet kuten pinja, auringonkukka, kurpitsa, hamppu, kvinoa
- Hernekasvit, kuten sokeriherne, linssit
- Viljat hirssi, ohra, farro, speltti
- Pavut kuten vihreät palot, härkäpapu keitetty tuore ja myös kuivatut keitetyt, edamame, valkoinen, musta, ruskea, mungpapu
- Kikherneet – myös paahdettuna
- Avokado
- Pinaatti
- Eri lehtivihreät kuten lehtisalaatit, romaine, salanova, tammenlehti jne.
- Juurekset paahdettuina ja keitettyinä tai höyrytettyinä: peruna, punajuuri, porkkana, lanttu, nauris, artisokka, palsternakka
- Juurekset suikaleina ja raasteena
- Erilaiset sipulit, kuten punasipuli ja valkosipuli, ruohosipuli ja kevätsipulin varret
- Tomaatti, kurkku, paprika – myös kuivattuina ja marinoituina
- Retiisi
- Parsa
- Artisokan sydämet
- Paahdettu kurpitsa
- Kierretty kesäkurpitsa
- Kaalit kuten parsakaali, valkokaali ohueksi siivutettuna, romanesco, kiinankaali, savoijinkaali, ruusukaali, punakaali, lehtikaali
- Hedelmät kuten omena, päärynä, mango, papaya, kiwi, appelsiini, sitruuna, lime
- Melonit
- Oliivit
- Kaprikset
- Yrtit kuten oregano, basilika, timjami, salvia, rucola, perislja, tilli, korianteri
- Villiyrtit
- Keitetty ja paahdettu peruna
- Couscous
- Riisi
- Pasta
- Nuudeli
- Hummus
- Tahini
- Tofu
- Pesto – nokkospesto, basilicapesto, lehtikaalipesto, pinaaattipesto
- Juustot ja vegaaniset juustot
Paras salaatti – Kaikkein herkullisimmat salaatit – valitse omasi
Nyt kun tiedämme, mikä tekee salaatista hyvän, katsotaanpa parhaita salaatteja. Tässä listassa on 43 upeaa salaattia, joita sinun kannattaa ehdottomasti kokeilla.
Välimeren pastasalaatti – Välimerellisessä pastasalaatissa voi olla mielikuvituksellisesti monenlaisia aineksia kuten manteleita, mansikkaa, lehtikaalia ja krutonkeja.
Kukkakaalisalaatti – Tämä kukkakaalisalaatti granaattiomenalla onloistavan erilainen salaatti. Voit tehdä sen joko paahdetusta kukkakaalista, keveyesti höyrytetystä tai raa’asta kukkakaalista. Msutekastikkeeksi sopii jogurttipohjainen kastike. Päälle ripotellaan tuoreita yrttejä kuten sitruunamelissaa tai korianteria.
Vesimeloni salaatti – Vesimelonista saa raikkaan, kevyen kesäisen salaatin. Lisänä toimivat mansikka, minttu, kesäkurpitsa tai kurkku ja feta tai kasvipohjianen vastaava.
Couscous salaatti – Tämän herkullisen couscous salaatin kruunaa sitruunavinegrette tai valkoinen balsamiviinietikka sekä tuoreet yrtit. Aineksina salaatissa on couscous, tomaatit, kurkku, kalamata oliivit, punasipuli, paahdettu paprika sekä ihanat yrtit: persilja, minttu ja oregano.
Pestopastasalaatti – Tässä pestopastasalaatissa on ihania aineksia ja pian huomaat tehneesi sen aina uudelleen ja uudelleen. Pasta, vihreät nuoret kesäkurpitsat, oliiviöljy tai avokado- tai rypäleensiemenöljy, kirsikkatomaatit, vauva pinaatin lehdet, basilika, paahdetut pinjansiemenet sekä öljyinen itsetehty tai ostettu pesto tekevät tästä salaatista mahtavan myös pääruuaksi.
Bataatti – avocado – tomaatti – salaatti – Sweet Potato, Tomato & Avocado -salaatti – Tämä salaatti yhdistää kolme voimaa yhdeksi herkulliseksi annokseksi. Paahdettujen bataattien ja kermaisten avokadojen yhdistelmä tekee lyömättömän koostumuksesta, kun taas tomaatit tarjoavat mukavan mehukkaan makeuden purskeen.
Luumu- ricotta -salaatti – Tämä upea tumma salaatti saa makunsa luumuista, tummista tomaateista ja ricotta juustosta. Päälle ripotellaan basilikan lehtiä ja tarjoillaan punaviinietikka-oliiviöljykastikkeella.
Riisi salaatti – Riisisalaatin täyttävänä ainesosana on riisi ja lisäksi voit laittaa esimerkiksi papuja. Raikkaudeksi tuoreita vihanneksia ja hedelmiä kuten paprikaa, kurkkua tai tomaattia, maissi ja ananas antavat makeutta ja kaiken kruunaa pääosassa oleva itsetehty pähkinäkastike. Jos haluat voit tehdä riisistä paahdettua, niin se on vieläkin ruokaisampaa.
Parsakaali- ja mantelivoisalaatti – Kuka sanoo, että salaatit eivät voi olla dekadentteja? Tässä parsakaali- ja mantelivoissalaatissa on paahdettuja parsakaalin kukintoja kermaisessa mantelivoikastikkeessa sekä rusinoita ja manteleita, jotka tarjoavat herkullisia ja makeita yllätyksiä jokaiselle suupalalle.
Paahdettu Kasvis- farrosalaatti – Tämä runsas salaatti tarjoaa runsaasti kuitua farron ja paahdettujen vihannesten, kuten ruusukaalin, porkkanoiden ja bataattien, ansiosta. Cashewpähkinöiden lisääminen lisää rapeaa rakennetta, kun taas kuivatut karpalot lisäävät hienovaraista makeutta, joka yhdistää kaiken täydellisesti.
Aasialainen nuudelisalaatti – Tässä herkullisessa salaatissa yhdistyvät ruokaisuus, rapeus, tulisuus ja pehmeys. Tuoreet kasvikset kuten punakaali, parsakaali, paprika, sipuli sekä porkkana tuovat rapeutta, nuudeli, cashew pähkinä ja kikherne antaa pehmeyttä ja runsautta, mungpavun idut elinvoimaa ja kastike seesamiöljystä, riisiviinietikasta, punapippurista ja inkivääristä antavat potkun makuun. Kerrassaan herkullista!
Sitruskaalisalaatti – Etsitkö jotain kevyttä ja virkistävää? Tämä sitrushedelmä-kaalisalaatti appelsiiniviipaleilla, kurpitsansiemenillä ja sitruunanamehusta ja avocadosta tehdyllä kastikkeella on raikkaan kesäinen. Avokadokastike lisää kermaisuutta, joka täydentää täydellisesti sitrushedelmien makuja.
Välimerellinen kikhernesalaatti – Kikherneiden yhdistäminen kurkkuihin, porkkanoihin, lehtivihreisiin ja tomaatteihin antaa tälle salaatille runsaasti proteiinia sekä paljon vitamiineja ja kivennäisaineita: lisää joukkoon oliiveja saadaksesi suolaisen kipinän ja avocadoa kermaiseksi lisäykseksi.
Sateenkaaren salaatti – Rainbow Rice Bowl – Tämä eloisa kulho on täynnä ravinteita sen värikkäiden ainesosien ansiosta, kuten porkkanat, kurkku, paprikat, edamame-pavut, herneet ja punakaali yhdistettynä ruskeaan riisiin salaattipohjassa. Pirskota päälle tahini- tai maapähkinäkastiketta.
Paahdettu kikherne salaatti – Kokeile kikherneiden paahtamista salaattiin. Maku on miellyttävän pähkinäinen ja ruokaisa. Pohjan voit tehdä marinoidusta lehtikaali- sipulisilpusta, tomaatista, ohuista palsternakkasiivuista, timjamista ja tahinipohjaisesta kastikkeesta.
Kreikkalainen salaatti – Salaatti, jossa on tomaatteja, oliiveja, fetajuustoa, kurkkuviipaleita ja punasipuliviipaleita, jotka viimeistellään tilkalla oliiviöljyä ja sitruunamehua.
Mozzarella-tomaattisalaatti eli Caprese-salaatti – Viipaloituja tomaatteja kerrostetaan paksujen mozzarellaviipaleiden väliin ja viimeistellään tuoreella basilikalla. Viimeisteltynä balsamicokastike.
Caesar-salaatti – Romaine-salaattia sekoitettuna krutonkeihin ja parmesaanijuustoon viimeisteltynä Caesar-kastikkeella.
Linssisalaatti – Linssisalaattiin tulee tietysti keitettyjä, maustettuja linssejä, tomaattia, kevätsipulia, persiljaa reilusti, minttua, sitruunaa ja oliiviöljyä. Siinä se, loistava linssisalaatti!
Punajuuri- fetasalaatti – Jos etsit jotain suolaista, tämä punajuuri- ja fetasalaatti ei petä! Paahdettua tai keitettyä punajuurta, joka sekoitetaan oliiviöljyyn, balsamicoon ja fetajuustokuutioihin ja tarjoillaan vauvapinaatinlehtien päällä. Lisää lopuksi saksanpähkinöitä. Punajuurien kirkkaus yhdistyy hienosti fetajuuston kermaisuuteen, kun taas paahdetut saksanpähkinät lisäävät rapeaa rakennetta.
Parsakaali – Cheddar-juustosalaatti – Aivan pieneksi pilkottuja parsakaalin kukkasia sekoitetaan niin ikään pikkuiseksi silputtuun Cheddar-juustoon ja viimeistellään öljy- sitruunapohjaisella kastikkeella.
Texmex salaatti – Nacho salaatti – Texmex salaattiin tulee erilaisia värikkäitä papuja, quacamolesta (avokadosta) tehtyä kastiketta, nachoja, paprikaa, maissia, kurkkua, punasipulia, pepperoneja ja tomaattia. Päälle aivan pieneksi silputtua korianteria. Tutustu lisää texmex ruokiin täällä.
Kirkas Perunasalaatti – Perunaslaatista tekee kirkkaan se, että siinä ei ole maitopohjaista tai kasvimaitopohjaista kastiketta tai majoneesia, vaan kastikkeena on oliiviöljystä tehty kastike. Keitetyn perunan lisäksi siihen tulee kapriksia, oliiveja, suolakurkkua sekä ihanaa tuoretta silputtua basilikaa.
Viikuna homejuusto salaatti – Tämä ihana ylellinen salaatti syntyy tuoreista viikunoista, mustikoista, viinirypäleistä, granaattiomenan siemenistä, salaatinlehdistä, rucolasta ja suolaisesta pehmeästä homejuustosta. Tippoja tummaa balsamicoa päälle niin nautinto on taattu.
Quinoa – Avokado salaatti – Keitettyä quinoaa yhdistettynä avokadokuutioihin tarjoillaan rucolanlehtien päällä yhdessä kirsikkatomaattien ja fetajuustokuutioiden kanssa. Lisää päälle tuoreita silputtuja yrttejä kuten oreganoa, rucolaa tai basilikaa.
Mansikka salaatti pinaatilla – Pinaattilehdet kerroksittain viipaloitujen mansikoiden kanssa ja valellaan sitten hunajasinappikastikkeella.
Kaali – omenasalaatti – Läpinäkyvän ohueksi siivutettua valkokaalia sekoitetaan omenasiiderietikassa ja yhdistetään sitten rapeisiin omenoihin, jotka tarjoillaan pehmeän vehnäleivän kera.
Halloumi salaatti – Halloumisalaatti sopii hyvin joko pääruuaksi tai kevyemmäksi alkusalaatiksi, jolloin siinä on keveitä aineksia kuten lehtisalaattia, kurkkua, kevyen raikkaan kastikkeen ja vain vähän halloumia. Pääruokana tai pääaterian lisukkeena halloumi on täyttävää ja salaatti voi sisältää myös jyviä, siemeniä, pähkinöitä ja rasvaisen kastikkeen.
Paahdettu bataatti- ja kikherne-salaatti – Paahdettuja bataattilohkoja sekoitetaan keitettyihin kikherneisiin ja tarjoillaan rucolanlehtien päällä appelsiiniviipaleilla viimeisteltynä.
Maissi- mustapapusalaatti – Paahdettuja maissia, mustapapuja, tomaattia, punasipulia ja basilikaa yhdistetään ja maustettu limen mehu sekoitetaan joukkoon.
Porkkana- rusinasalaatti – Silputtuja porkkanoita sekoitetaan rusinoiden kera ja viimeistellään kevyellä majoneesilla.
Päärynä- saksanpähkinäsalaatti – viipaloituja päärynöitä ripotellaan kevätsalaatin päälle ja kruunataan hienonnetuilla saksanpähkinöillä.
Kurkku-tilli-salaatti – Pieneksi kuutioidut kurkut sekoitetaan jogurtilla maustettuun tilliin.
Vihreä kaunotar salaatti– Runsaasti Baby pinaattia sekoitetaan kermaiseen avokadokastikkeeseen, joka on tehty survomalla avocadoa sitruuna- tai limemehun kanssa.
Pinaatti-artisokka-pastasalaatti– Pastat sekoitetaan pinaatin ja artisokan sydämien kanssa valkosipulilla ryyditetyllä oliiviöljyllä.
Kvinoa salaatti – Perus salaatti kvinoasta kohoaa uudelle tasolle kun siihen lisää granaattiomenan siemeniä, pähkinöitä, greippiä ja hyvin maustettua öljypohjaista kastiketta.
Avokado -lime-riisi-salaatti– Keitetty riisi paistetaan rapeaksi, tehdään kermaista kastiketta limestä ja avokadokuutioista.
Hedelmäsalaatti – marjasalaatti pääruokana – Villi ihana idea on tehdä hedelmä- marjasalaatti pääruuaksi. Tämän kesäisen ja erittäin kauniin salaaatin pohjana ovat mansikat, mustikat, karhunvatukat, vadelmat, viinimarjat, kirsikat ja aprikoosi ja avocado antavat sille täyteläisyyttä ja voimaa. Päälle ripotellaan tuoreita rucolan lehtiä.
Ruokaisa salaatti illanistujaisiin – Paahdettu kasvis – pastasalaatti – Täyteläinen ja todella täyttävä ruokaisa salaatti illanistujaisiin ja juhliin on tässä: Ainekset: parsakaali, peruna, punajuuri ja kukkakaali, pasta, kirsikkatomaatti, punasipuli, oliivi, avocado, tuore oregano nippu, sitruuna, oliiviöljy ja pesto sekä Italian yrtit mausteseos. Kuutioi ja lohkoa juurekset ja kasvikset kuten parsakaali, peruna, punajuuri ja kukkakaali. Voit valita mieluisiasi. Paahda ne kevyesti uunissa mausteiden kera niin että peruna- ja punajuurilohkot kypsyvät, laita parsakaalin nuput ja kukkakaalin palat vasta myöhemmin uuniin kun juurekset ovat jo melkein kypsiä. Keitä farfalle (se perhosen / rusetin muotoinen) tai fusilli (kierre) pasta. Kun pasta on kiehunut pyöräytä se oliiviöljyllä laimennetun peston joukossa kulhossa. Leikkaa tuoreet kirsikkatomaatit kahtia ja siivuta punasipuli. Tee kastike, vedestä, oliiviöljystä, suolasta, Italian yrttiseoksesta, sitruunan puristetusta mehusta. Salaattiin tulee lisäksi oliiveja, avocadosiivuja ja päälle runsaasti tuoretta oreganoa.
Raikas salaatti illanistujaisiin – Tässä kevyt ja raikas salaatti keventämään illanistujaisia. Ainekset: Kirsikkatomaatti, kurkku, jäävuorisalaatti, hunajameloni, vesimeloni, oliivi, kiwi, vihreä parsa, oliiviöljy, sitruuna, suola, ruohosipuli- ja tilli nippu. Muista kuivata jäävuorisalaatti, jottei siitä tule liikaa vettä valmiin salaatin joukkoon.
Maailman paras kaalisalaatti – Ainekset: Valkokaali, keltasipuli, porkkana, puolikas paprika, valkosipulin kynsiä 2-4, oliiviöljyä, suolaa, chiliä, sitruunan mehua, hunajaa tai sokeria (vähän), 2 rkl turkkilaista jogurttia. Höylää valkokaali juustoraastimella. Näin kaalista tulee mehukasta ja ohutta. Tee kaalisilppua reilu määrä. Siivuta sipuli hyvin ohueksi. Tarkista ettei sipuli ole kitkerää. Tee kastike: Sekoita oliiviöljy, suola, chili, sitruunamehu, hunaja tai sokeri ja 2-3 rkl turkkilaista jogurttia. Kaalisalaatti saa marinoitua kastikkeessa ainakin tunnin. Sovella ainesten määriä oman maun mukaan. valkokaalin ohella voit käyttää myös punakaalia jos haluat.
Maailman paras salaatti Jamie Oliver – Sadonkorjuusalaatti – Ainesosat: 1 tammenterhokurpitsa, 6 pientä punajuurta, 1 punasipuli, 2 fenkolia siis salaattifenkolia – niitä mukuloita, oliiviöljyä, 2 tl korianterin siemeniä, ½ nippu tuoretta minttua, ½ nippu tuoretta lehtipersiljaa, 1 granaattiomena, 150 g fetajuustoa. Kastike: 2 rkl punaviinietikkaa, 6 rkl extra-neitsytoliiviöljyä, 1 tl Dijon-sinappia. Tee näin: Lämmitä uuni noin 175 -200 asteeseen. Leikkaa kurpitsa varovasti kahtia. Leikkaa kumpikin puolisko neljään osaan ja laita palat uunipellille. Kuori isoimmat punajuuret ja lohko ne ja puolita pienimmät ja lisää sitten pellille. Kuori ja viipaloi sipuli kuudesosiksi ja laita muiden kasvisten joukkoon. Poista lehdet fenkolista, laita ne kylmään veteen myöhempää käyttöä varten, leikkaa sitten kukin mukula 6 osaan ja lisää pellille. Pirskota päälle hieman oliiviöljyä. Ripottele survimessa korianterin siemeniä ripauksella merisuolaa ja mustapippuria. Ripottele tämä kaikkien pellillä olevien kasvisten päälle ja kääntele. Paahda kasviksia noin 40 minuuttia puolivälissä käännellen, kunnes ne ovat pehmeitä ja kullanruskeita ja alkavat karamellisoitua. Anna jäähtyä hieman. Valmista sillä välin kastike yhdistämällä etikka, ekstra-neitsytoliiviöljy, sinappi ja mausteet pienessä astiassa. Sekoita hyvin. laita kastike paahdetuille vihanneksille vielä lämpiminä, jotta ne imevät kaiken kastikkeen. Tiputtele sitten varalla olevien fenkolin lehtien päälle. Laita yrtit. Leikkaa granaattiomena puoliksi ja lyö kummankin puolikkaan takaosaa puulusikalla, jotta siemenet vapautuvat, ja lisää sitten vihannesten joukkoon. Murenna fetaa päälle ja sekoita sitten kaikki varovasti yhteen. Nam!
Paras makaronisalaatti – Tämä taitaa olla maailman paras makaronisalaatti. Se on helppo ja suussasulava. Jos haluat täysin vegaanisen salaatin käytä kastikkeena munatonta majoneesia tai vege jogurttia. Ainekset: makaroneja, porkkanoita ohuina tikkuina, sipulia ohuiona suikaleina, herneitä, kapriksia, sitruunamehua, sokeria, sinappia, suolaa, majoneesia.
Jos haluat proteiinia salaattiin, katso proteiinipitoisia lisäyksiä salaatteihin artikkelista Kasviproteiinin lähteet.
Muita mietintämyssyyn laitettavia salaatteja vastaisen varalle ovat: Ruokaisa fetasalaatti, paras juustosalaatti, jokin perus salaatti, ruokaisa avocadosalaatti, couscous salaatti, juhlava juustosalaatti, porkkanacouscous-fetasalaatti, mustapapusalaatti, jokin hyvin pähkinäinen salaatti, ruokaisa riisisalaatti, päärynä homejuustosalaatti, proteiini salaatti, mansikka-fetasalaatti ja erilaiset vihreät salaatit.
Ruokaisat salaatit
Ruokaisa salaatti sopii tilanteeseen, jossa on kunnolla nälkä. Ruokaisat salaatit käyvät pääruuaksi ja ovat todella täyttäviä. Jos salaatiin lisää perunaa, riisiä, tai pastaa tulee salaatista automaattisesti täyttävämpi, myös rasvaiset kastikkeet, sienet, pavut, siemenet, pähkinät, juustot ja kananmuna tekevät salaateista ruokaisia.
Kesän salaattivaihtoehdoiksi käy usein kevyempi salaatti, jossa ei välttämättä ole ollenkaan rasvaisia kastikkeita, lisättyjä hiilihydraatteja kuten pastaa tai riisiä, eikä myöskään niin paljon proteiinia. Kesällä voi ja saa syödä keveyemmin. Jokaisen aterian ei tarvitse sisälttää tuhteja ainesosia.
Kastike kruunaa salaatin
Salaatteja varten reseptit tulevat resepti osioon tasaisesti pikkuhiljaa, kannattaa käydä kurkkaamassa.
Paras salaatti
Selvisikö asia tässä artikkelissa, siis se mikä on paras salaatti? Ei tainnut täysin selvitä, koska itse kukin sen tietää ja se vaihtelee tarpeen ja tilanteen mukaan.
Voin kertoa omani. Mutta vain sen mikä tällä hetkellä on paras salaatti, koska kuten sanottua, se vaihtelee. Nyt ja tässä: Paras salaatti on sellainen, jossa on aivan minimaalisen pieneksi kuutioitua tomaattia, kurkkua, paprikaa, punasipulia ja sen päälle oliiviöljystä, suolasta, sitruunasta tai limestä ja tipasta hunajaa tehty kastike. Näin yksinkertainen mutta toimii! Äärettömän raikas ja ihana. Muistuttaa hieman salsaa. Ja sitä voisi syödä useampia lautasellisia kerralla.
Johtopäätökset – Paras salaatti ikinä
Kuten kaikista näistä upeista salaateista näkyy – kasviperäisistä ruoista voi nauttia niin monella eri tavalla mausta tai ravintoarvosta tinkimättä. Kevyistä kesäruoista, jotka ovat täydellisiä piknikille, runsaampiin vaihtoehtoihin, jotka ovat ihanteellisia kylminä kuukausina – täällä on jotain, josta jokainen voi nauttia vuodenajasta riippumatta. On niin monia herkullisia salaatteja valittavana, että valinta voi osoittautua vaikeaksi. Mutta mikäpä siinä se on pelkästään hauskaa. Onpa joka päivälle omansa! Etsitpä sitten jotain kevyttä tai jotain runsasta, listallamme on varmasti jotain, joka miellyttää makuhermojasi. Terveellisen syömisen ei tarvitse olla tylsää; salaatit voivat olla myös luovia. Joten miksi et kokeilisi yhtä tai kahta näitä reseptejä tänä iltana?