Beyond Burger vege hampurilaispihvi lihankorvike

Beyond Meat – jäljittelee erehdyttävästi lihaa

Beyond Meat Beyond Burger pihvi muistuttaa naudanlihapihviä monella tavalla, sekä maultaan, paisto-ominaisuuksiltaan että suutuntumaltaan.

Beyond Meat Inc.

Beyond Meat, Inc. on Los Angelesissa sijaitseva kasvipohjaisten lihankorvikkeiden valmistaja, yritys, jonka Ethan Brown perusti vuonna 2009 torjuakseen ilmastonmuutosta ja tarjotakseen uuden kasviproteeinin lähteen ihmisen päivittäisen proteiinitarpeen tyydyttämiseen. Yhtiön ensimmäiset tuotteet lanseerattiin Yhdysvalloissa vuonna 2012.

Yhtiön tuotteet imitoivat lihaa, joko kanan lihaa, naudan lihaa tai sian lihaa. Suomessa on myynnissä ainoastaan vegeburger pihvi, joka korvaa jauhelihan esimerkiksi hampurilaisissa.

Yritys tarjoaa monipuolisesti kasvipohjaisia ​​lihankorvike vaihtoehtoja naudan-, sian- ja siipikarjanlihavalmisteissa monessa maailman maassa. Vuonna 2021 yhtiön tuotteita oli saatavilla jo noin 118 000 vähittäis- ja ravitsemusliikkeessä yli 80 maassa maailmanlaajuisesti.

Beyond Meat lyhyesti

Beyond Meat on kehitetty lihan korvaamiseen kasviravinnolla ja yrityksen perustusideana on ilmastonmuutoksen torjuminen.

Yhtiö on listautunut pörssiin. Beyond Meatilla on paljon sijoittajia tukenaan muun muassa myös julkisuuden henkilöitä.

Suomessa yrityksellä on myynnissä ainoastaan yksi pakaste Beyond Meat Beyond Burger pihvi, joka on valmistettu Yhdysvalloissa.

Suomessa tuotetta voi ostaa monista S- ja K -ryhmän kaupoista. Myös ravintolat kuten Bun2Bun -ketju käyttävät tuotetta omissa tuotteisaan.

Beyond Meat historia

Ethan Brown teki yhteistyötä kahden Missourin yliopiston professorin, Fu-hung Hsiehin ja Harold Huffin kanssa. Tiedemiehet olivat kehittäneet lihatonta proteiiniaan jo vuosia.

Hsiehin ja Huffin teknologian lisensoinnin jälkeen Beyond Meat lanseerasi ensimmäisen tuotteensa, Beyond Chicken Stripsin, alun perin nimeltään Chicken-Free Strips, Whole Foodsissa vuonna 2012. Tuotteen valmistus kuitenkin lopetettiin makusyistä.

Ensimmäisen tuotteensa jälkeen yritys laajeni vuonna 2013-2014 ja se kehitti ensimmäisen kasvipohjaisen naudanlihatuotteensa, Beyond Beef Crumbles, ja on sittemmin laajentunut myös kasvipohjaisen sianlihan korvikkeen valmistukseen.

Yhdysvalloissa Beyond Meatilla on useita tuotantolaitoksia Yhdysvalloissa, mukaan lukien Columbiassa, Missourissa ja Pennsylvaniassa.

Euroopassa Beyond Meatilla on kaksi tehdasta Alankomaissa. Nämä kaksi laitosta palvelevat jakeluverkostoa Euroopassa, Lähi-idässä ja Afrikassa. Vuonna 2020 Beyond Meat avasi verkkokauppasivuston myydäkseen tuotteita suoraan kuluttajille.

2020 Beyond Meat ilmoitti yhteistyöstä McDonald’sin kanssa McPlant-vaihtoehdon, kasvipohjaisen pihvin ja kanan korvikkeen, kehittämiseksi. Se aloitti McPlantin testauksen Tanskassa ja Ruotsissa helmikuussa 2021.

Beyond Meat ilmoitti myös tuovansa Kiinan markkinoille kasvipohjaisen sianjauhelihan.

Vuonna 2021 Taco Bell ilmoitti yhteistyöstä Beyond Meatin kanssa, aluksi testinä ja sitten pysyvänä vaihtoehtona uudelle kasvipohjaiselle proteiiniruoalle.

People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) valitsi Beyond Meatin vuoden yritykseksi vuonna 2013.

Beyond Meat ja sijoittajat

Vuoteen 2018 mennessä Beyond Meat oli kerännyt 72 miljoonaa dollaria riskirahoitusta. Beyond Meatia tukevat esimerkiksi julkkis- ja urheilijasijoittajat kuten Leonardo DiCaprio, Jessica Chastain, Snoop Dogg, Liza Koshy, Chris Paul, Kyrie Irving, DeAndre Hopkins ja monet muut.

Toukokuussa 2019 yhtiö listautui pörssiin ja käy kauppaa Yhdysvaltain Nasdaq-pörssissä tunnuksella BYND.

Beyond Meat Suomi

Suomessa yrityksellä on myynnissä pakaste, Beyond Burger pihvi, jota saa ostaa ainakin S-ryhmän kuten Prisma ja K-ryhmän kuten citymarket, kaupoista ympäri Suomen. Sen hinta on 7,45€ / 2 kpl. Pihvien koko on 113 g /kpl ja pakkauksessa on niin ollen 226 g.

Pihvejä on siis pakkauksessa 2 kpl ja ne ovat pakaste tuotteita. Pihvi on naudanlihaa jäljittelevä hampurilaispihvi ja se luokitellaan NOVA-elintarvikkeiden luokitusjärjestelmässä ultraprosessoiduiksi elintarvikkeiksi, sen prosessien suuren määrän vuoksi.

Beyond Burger pihvi valmistetaan Yhdysvalloissa ja sen vuoksi pihvin syömisen avulla myöskin ilmastonmuutosta vastaan taisteleminen Suomen suunnalla voi olla hieman kyseenalaista.

Beyond Meat – Beyond Burger pihvi

Beyond Burger pihvi Beyond Meat - lihankorvike
Beyond Burger – sopii myös lihansyöjän makunystyröille

Beyond Meat Beyond Burger pihvi imitoi taidokkaasti lihaa. Se ei ole kuin perinteinen kasvispihvi. Se on erehdyttävästi hampurilaispihvin kaltainen koostumukseltaan ja muutenkin, se näyttää, maistuu ja tuntuu aivan kuin perinteinen hampurilaispihvi.

Pakaste pihvi sulatetaan ja paistetaan kuumalla pannulla. Burgerin paras puoli on se, että sen voi myös grillata ulkona avotulella, samalla kun muut grillailevat lihatuotteitaan.

Ainesosat:

Vesi, herneproteiini-isolaatti 16 %, rapsiöljy, kookosöljy, riisiproteiini, aromi, stabilointiaine metyyliselluloosa, perunatärkkelys, omenauute, väriaine (punajuuriuute), maltodekstriini, granaattiomenauute, suola, kaliumkloridi, sitruunamehutiiviste, maissi etikka, porkkanajauhe, emulgointiaine (auringonkukkalesitiini). Ei sisällä maapähkinöitä tai puupähkinöitä. Beyond Burger pihvi on pakaste, se valmistetaan herneproteiinista, se näyttää, kypsyy, ruskistuu ja maistuu perinteiseltä hampurilaispihviltä. Sitä voi käyttää aivan valmiin hampurilaispihvin tapaan. Se paistetaan ja laitetaan hampurilaissämpylän väliin muine lisukkeineen ja mausteineen.

Beyond Burger pihvi mahdollistaa lihan korvaamisen kasviperäisellä proteiinipitoisella vaihtoehdolla, se on helppoa, nopeaa ja erittäin herkullista.

Pihvi luetaan kuitenkin ultraprosessoituihin ruokatuotteisiin ja niin sen terveellisyydestä voidaan olla monta mieltä. No, se onkin vegaaninen roskaruoka ja herkullinen sellainen.

Beyond Meat Finland – Burger – Suomi -tuotetiedot:

Ainesosat:

Vesi, herneproteiini-isolaatti 16 %, rapsiöljy, kookosöljy, riisiproteiini, aromi, stabilointiaine metyyliselluloosa, perunatärkkelys, omenauute, väriaine (punajuuriuute), maltodekstriini, granaattiomenauute, suola, kaliumkloridi, sitruunamehutiiviste, maissi etikka, porkkanajauhe, emulgointiaine (auringonkukkalesitiini). Ei sisällä maapähkinöitä tai puupähkinöitä.

Beyond Burger hinta

Beyond Burger pihvi on laadukas tuote ja sen hinta on melko korkea 7,45€ / 2 kpl. Paketissa on siis kaksi paistettavaa pihviä.

Beyond Burger pihviä käytetään ravintoloissa Suomessa

Suomessa Beyond Burger -pihviä käyttävät omissa tuotteissaan Bun2Bun -ketju, sekä Classic American Diner -ravintolat ja hotelliketju Scandic.

Beyond Meat Beyond Burger pihvin ravintosisältö

Ravintosisältö / 100 g

  • Energia 1047 kJ / 252 kaloria – Kcal
  • Rasva 19 g josta tyydyttynyttä 5,6 g
  • Hiilihydraatit 3,5 g josta sokereita 0 g
  • Kasviproteiini 17 g
  • Suola 0,75 g
  • Laktoosi 0 g

Beyond Burger on laktoositon ja gluteeniton, alle 20 mg/ 1 kg.

Vastaavia vegaanisia tuotteita – Suomi

Lidl Next Level -pihvit ovat vastaava tuote, mutta paljon halvempi. Next Level vegeburgerpihvit muistuttavat niinikään aivan hampurilaispihviä ja niiden toimintaperiaate on sama.

Pihvi paistetaan maustetaan ja nautitaan joko sellaisenaan tai hampurilaisen välissä. Lidlillä on myösvegejauhis, joka toimii ja maistuu aivan kuten jauheliha. Siitä on mahdollista myös itse pyöräyttää parhaat burgeri pihvit.

Beyond Meat tuotteet maailmanlaajuisesti

Kanasuikaleet

Yrityksen ensimmäinen vuonna 2012 lanseerattu tuote Chicken Strips, kanasuikaleet, oli suunniteltu jäljittelemään kanaa ja sitä myytiin pakasteena. Makunsa puolesta tuote ei ollut vielä kuin ainoastaan kohtalainen, siksi kyseisen kanatuotteen valmistus lopetettiin vuonna 2019.

Beyond Meat -hampurilainen

Uusi tuote, naudanlihaa jäljittelevä hampurilaispihvi julkaistiin helmikuussa 2015. Kyseiset hampurilaispihvit luokitellaan NOVA-elintarvikkeiden luokitusjärjestelmässä ultraprosessoiduiksi elintarvikkeiksi, niiden prosessien suuren määrän vuoksi.

Tuotteen proteiini- ja rasvapitoisuus on samanlainen kuin samanpainoisen naudanpihvin.

Beyond Sausage -makkara

Joulukuussa 2017 yritys julkisti vegaanisen vaihtoehdon sianlihamakkaralle nimeltä Beyond Sausage. Makkarasta oli kolme vaihtoehtoa: Bratwurst, Hot Italian ja Sweet Italian.

Beyond Meatballs -lihapullat

Beyond Meatballs on kasvipohjainen vaihtoehto perinteisille lihapullille ja ne ilmestyivät markkinoille Subwayssa vuonna 2019.

Beyond Meat Jerky

Beyond Meat Jerky on yhtiön ensimmäinen hyvinsäilyvä hyllytuote ja valmistettu PepsiCo:n kanssa PLANeT-kumppanuuden puitteissa.

Beyond Meat pihvi valmistus hampurilainen

Millainen burgeri, riippuu aina tekijästä, omasta kaapista löytyneistä mausteista ja mielikuvituksesta. Näin teet herkullisen vegehampurilaisen.

Ota pihvit ajoissa jääkaappiin sulamaan, ei kuitenkaan liian pitkäksi aikaa.

Valmistele vihannekset kuten jäävuorisalaatti, huuhdo ja voit repiä lehtiä pienemmäksi. Siivuta tomaatti ja sipuli. Voit poistaa suolakurkusta ylimääräisen nesteen puristamalla ja sitten siivuttaa sen.

Ota esille ketsuppi, majoneesi ja mahdollinen muu maustekastike kuten chilikastike.

Kuumenna pannu ja lisää tilkkanen rasvaa tai öljyä. Pihvin voit paistaa sipulin kanssa paistinpannulla jos haluat kuullotettuja sipuleita.

Voit maustaa tuotteen vasta paistamisen loppuvaiheessa esimerkiksi pippureilla, chilillä, mustapippurilla, paprikalla, suolalla, valkosipulilla, grilli- tai jauhelihamausteella.

Sämpylät lämmitetään uunissa.

Kun pihvi on sopivan ruskistunut, laitetaan se lämmitetyn sämpylän alapohjan päälle. Pohjaan voi myös tiputtaa hieman maustekastiketta. Laita cheddarjuusto tai vegaanijuusto sulamaan tuotteen päälle.

Sitten nopeasti kaikki vihannekset, suolakurkut, majoneesit ja maustekastikkeet. Kansi päälle ja perinteinen tai lähes perinteinen hampurilainen on valmis. Eikun haukkaamaan. Nams!

Hampurilaisen pihvi muistuttaa lihaa niin ettei moni lihansyöjäkään tunnista sitä, jos se on maustettu oikein.

Lue lisää erilaisista kasvishampurilaisista täältä.

Burger pihvin maustaminen

Mausteita kannattaa burger pihveissä ja kasvishampurilaispihveissä käyttää runsaasti. Esimerkiksi grillimauste, erilaiset pippurit, valkosipulijauhe, chili ja paprika ovat hyviä mausteita. Myös raaka sipuli tavallaan maustaa burger pihviä ja juusto kun se suölaa siihen päälle.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mistä saa Beyond Meat?

Suomessa yrityksellä on myynnissä burgeripihvi, jota saa ostaa S-ryhmän kuten Prisma ja K-ryhmän kuten Citymarket, kaupoista ympäri Suomen.

Mitä on Beyond Meat?

Suomessa myytävä pihvi jäljittelee erehdyttävästi lihaa, se on kuin raakaa jauhelihaa sisältävä pihvi. Se ei ole kuten kasvispihvi yleensä, vaan se on hyvin hampurilaispihvin kaltainen koostumukseltaan ja muutenkin, se näyttää, maistuu ja tuntuu aivan kuin perinteinen hampurilaispihvi.

Suomessa yritykseltä on myynnissä siis vain tuo yksi tuote, joka on pakaste, hampurilaispihvi. Pihvejä on pakkauksessa 2 kpl. Burgeripihvit muistuttavat naudanlihapihviä sekä maultaan, paisto-ominaisuuksiltaan että suutuntumaltaan.

Pihvi sulatetaan ja paistetaan kuumalla pannulla, jossa sen saa myös ruskistumaan. Pihvi mahdollistaa lihan korvaamisen kasviperäisellä proteiinipitoisella vaihtoehdolla, se on helppoa, nopeaa ja erittäin herkullista.

Mistä Beyond Meat on tehty?

Beyond Meat sisältää pääasiassa herneproteiinia.
Ainesosat: Vesi, herneproteiini-isolaatti 16 %, rapsiöljy, kookosöljy, riisiproteiini, aromi, stabilointiaine metyyliselluloosa, perunatärkkelys, omenauute, väriaine (punajuuriuute), maltodekstriini, granaattiomenauute, suola, kaliumkloridi, sitruunamehutiiviste, maissi etikka, porkkanajauhe, emulgointiaine (auringonkukkalesitiini).

Mitä kasvipohjaisessa hampurilaisessa on?

mitä kasvipohjaisessa hampurilaisessa on? Vegefrendit

Kasvipohjaisessa hampurilaisessa on sämpylä tietysti ja sen välissä joko itsetehty hampurilaispihvi tai kaupan valmis pihvi kuten Beyond meat tai muu kasviproteiinipitoinen hampurilaispihvi. Lisäksi hampurilaisessa on vegaanista majoneesia, mahdollisesti ketsuppia, sipulia, suolakurkkua, jäävuorisalaattia ja vegaaninen juustosiivu. Tietysti mukaan voi laittaa oman maun mukaan muitakin täytteitä kuten esimerkiksi marinoitua sipulia ja hapankaalia.

Löydät lisää Kasvit & Hyvinvointi -aiheisia artikkeleita Vegefrendit.fi etusivulta tai yläpalkin valikosta

Samankaltaiset artikkelit