Kasvisruoka Jamie Oliver - lihan korvaaminen elämäntyönä

Jamie Oliver – kasvisruokaan keskittynyt kokki, kirjailija ja tv-persoona

Jamie Oliver on maailmankuulu kasvisruokakokki, kirjailija ja tv-persoona. Hän on omistanut elämänsä sille, että valistaa ihmisiä terveellisen ruokavalion ja erityisesti kasvisruokavalion eduista. Tässä blogikirjoituksessa löydät lisää tietoa hänen kirjavista vaiheistaan terveen ruuan puolestapuhujaksi.

Jamie Oliver – kasvisruokakokki

Jamie Oliver on yksi maailman parhaista kasvisruokakokeista. Hänen ainutlaatuinen lähestymistapansa ruoanlaittoon on tuonut hänelle kriitikoiden suosiota ja uskollisen fanijoukon. Englannissa syntynyt Oliver aloitti uransa ammattikokkina kuusitoistavuotiaana.

Hän sai ensimmäisen kerran mainetta esiintymällä BBC:n ohjelmassa “The Naked Chef” Sen jälkeen hän on avannut useita menestyksekkäitä ravintoloita, kuten “Jamie’s Italian” ja “Jamie Oliver’s Diner”.

Ravintoloitsijan työnsä lisäksi Oliver on myös arvostettu kirjailija ja televisiopersoona. Hänen keittokirjansa, kuten “The Naked Chef” ja “Jamie’s Kitchen”, ovat olleet bestsellereitä, ja hänen televisiosarjansa, kuten “Food Revolution” ja “Jamie Oliver’s Food Escapes”, ovat saaneet laajalti kiitosta.

Viime vuosina Oliver on kiinnittänyt huomiota terveelliseen ruokailuun ja lasten lihavuuteen. Hänen työnsä näillä aloilla on tuonut hänelle lukuisia palkintoja, kuten TED-palkinnon ja Leeds Metropolitan Universityn kunniatohtorin arvonimen.

Intohimonsa hyvää ruokaa kohtaan ja omistautumisensa terveellisen ruokailun edistämiselle ansiosta Jamie Oliver on yksi maailman parhaista kasvisruokakokeista.

Jamie Oliverin kasvisruokakeittokirjat

Jamie Oliver on yksi maailman suosituimmista keittiömestareista, ja hänen keittokirjansa ovat historian myydyimpiä. Viime vuosina Oliver on kiinnittänyt huomionsa kasvisruokaan ja julkaissut useita keittokirjoja, jotka on omistettu lihattomille resepteille. Vaikka jotkut epäilijät epäilivät aluksi Oliverin kykyä luoda herkullisia kasvisruokia, hänen keittokirjansa ovat saaneet valtavasti kiitosta. Kekseliäillä resepteillä ja kauniilla valokuvilla Oliver on osoittanut, että vegaaninen ruokavalio voi olla sekä terveellistä että herkullista. Hänen uusin kirjansa Super Food Family Classics sisältää yli 100 reseptiä, jotka ovat sekä ravitsevia että herkullisia. Olitpa sitten kokenut kasvissyöjä tai halusit vain lisätä ruokavalioosi lisää lihattomia aterioita niin Jamie Oliverin keittokirjat miellyttävät varmasti.

Jamie Oliverin kasvisruokakirjat inspiroivat varmasti kaikkia hyvästä ruuasta innostuneita kotikokkeja

TV-persoona ja kokkiohjelmien kestojulkkis

Jamie Oliver on isännöinyt useita suosittuja tv-ohjelmia, kuten The Naked Chef ja Jamie’s Kitchen. Hänet tunnetaan yksinkertaisista, herkullisista resepteistään ja tarttuvan innostuneesta lähestymistavastaan ruoanlaittoon.

Oliver nousi kuuluisuuteen Yhdistyneessä kuningaskunnassa The Naked Chef -ohjelmallaan, joka käsitteli ruoanlaittoa tuoreista, kauden raaka-aineista. Sen jälkeen hän aloitti Jamie’s Kitchen -sarjan, jossa hän koulutti joukon vähäosaisia nuoria ammattikokiksi.

Kasvisruokaan keskittynyt TV-show: Jamies’s Meat-Free Meals

Jamien lihattomat ruuat

Jamie Oliverin uusin tv-ohjelma on nimeltään “Jamies’s Meat-Free Meals“. Ohjelmassa seurataan Oliveria, kun hän luo kasvisversioita joistakin suosituimmista resepteistään. Jokaisessa jaksossa Oliver valmistaa eri ruokalajeja, kuten lasagnea, currya tai pizzaa joissa liha on korvattu jollain kasviperäisellä proteiinilla. Hän antaa myös vinkkejä siitä, miten valmistaa kasvisruokaa, joka on sekä terveellistä että herkullista.

Jamie Oliverin luomat kasvisruokatuotteet

Jamie Oliver on luonut useita kasvisruokatuotteita, kuten pastakastikkeita, keittoja ja voileipien täytteitä. Näitä tuotteita on saatavilla supermarketeissa ja verkosta.

Hän on kampanjoinut paremman ruokakasvatuksen puolesta kouluissa

Viime vuosina Jamie Oliver on puhunut avoimesti koulujen ruokakasvatuksen parantamisen puolesta. Hänen mukaansa lapsille pitäisi opettaa terveellistä ruokavaliota jo nuoresta iästä lähtien. Vuonna 2010 hän käynnisti kampanjan nimeltä “Food Revolution”

Kampanjan tavoitteena oli parantaa kouluruokailun laatua ja varmistaa, että jokaisella lapsella on mahdollisuus saada terveellistä ruokaa. Oliverin työ tällä alalla on tuonut hänelle lukuisia palkintoja, muun muassa TED-palkinnon ja hän on saanut paljon kuuluisia tukijoita kuten Oprah Winfrey. Vuonna 2019 hänet otettiin Food Hall of Fameen.

Hänelle on myönnetty MBE- ja CBE-tunnustus työstään elintarviketeollisuudessa ja kampanjoinnistaan lasten liikalihavuutta vastaan.

Jamie Oliverin kasvisruokareseptejä

Jamie on tehnyt valtavan määrän omia kasvisruokaversioitaan perinteisistä englantilaisista ruuista.

  • Paahdettu Butternut Squash ja punajuuret Wellington
  • Spagetti pancetan, valkosipulin ja chilien kera
  • Portobello-sienipihvit sinihomejuustokastikkeella
  • Kesäkurpitsakarbonara rapeiden kesäkurpitsojen kanssa
  • Kolmen pavun chili
  • Linssinen paimenpiirakka
  • Bataatti-, quinoa- ja poblano Enchiladoja
  • Thaimaalainen vihreä vihannescurry

FAQ

Mikä sai Jamie Oliverin ryhtymään kasvissyöjäksi?

Tähän kysymykseen ei ole yhtä ainoaa vastausta, sillä jokaisella on omat syynsä ryhtyä kasvissyöjäksi. Oliverin kohdalla se saattoi johtua hänen työstään elintarviketeollisuudessa ja hänen kampanjoinnistaan lasten liikalihavuutta vastaan.

Miksi hän aloitti “Ruokavallankumous”-kampanjan?

Ruokavallankumous-kampanja käynnistettiin kouluruokailun laadun parantamiseksi ja sen varmistamiseksi, että jokainen lapsi saa terveellistä ja monipuolista ruokaa.

Löydät lisää Kasvit & Hyvinvointi -aiheisia artikkeleita Vegefrendit.fi etusivulta tai yläpalkin valikoista

Similar Posts