punakaali ravintosisältö terveys

Punakaali ravintosisältö & terveys

Punakaali sisältää runsaasti terveyttä edistäviä ravintoaineita ja auttaa meitä taistelussa optimaalisen terveyden puolesta. Punakaalin ravintosisältö on hyvä ja sitä kannattaa ottaa omalle ruokalistalle aina kun vain pystyy. Punakaali on täynnä elimistölle tärkeitä kivennäisaineita ja vitamiineja, joten se on ihanteellinen valinta terveelliseen ja tasapainoiseen ruokavalioon. Tämä ravitsemuksellinen ja väriltään kaunis supertähti on myös täynnä voimakkaita antioksidantteja, jotka voivat parantaa vastustuskykyä ja tarjota tulehdusta ehkäiseviä apuja. Punakaali sisältää runsaasti rautaa, A-, C- ja K-vitamiineja, kalsiumia, magnesiumia ja foolihappoa, ja sen on todettu vähentävän diabeteksen ja joidenkin syöpätyyppien riskiä. Rapea vihannes tuo lautasellesi myös kauneutta, upeaa väriä ja rakennetta. Syömällä enemmän punakaalia voit nostaa terveytesi uudelle tasolle!

Punakaali – punainen voimaruoka

Punakaalin ravintoaineet ja vitamiinit: Punakaali on täynnä hyödyllisiä vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten kaliumia, kalsiumia, magnesiumia, rautaa ja sinkkiä. Se sisältää myös A-vitamiinia, joka edistää tervettä ihoa ja näköä.

Punakaali superfood terveys vegefrendit
Punakaali edistää näkökykyä ja on todella kaunis katsella

Näiden vitamiinien ja kivennäisaineiden lisäksi punakaali on täynnä antioksidantteja, jotka auttavat suojaamaan elimistöä soluja vahingoittavilta vapailta radikaaleilta. Ja jos luulit, että kaikki tämä oli vaikuttavaa, odota, kunnes kuulet muista terveyshyödyistä!

Mitä punakaali sisältää?

Punakaali sisältää C- ja K-vitamiinia sekä kivennäisaineita, kuten kaliumia ja mangaania. Se on myös hyvä kuitujen lähde. Mangaani on tärkeä kivennäisaine, joka auttaa tukemaan luuston terveyttä ja aineenvaihduntaa.

mitä punakaali sisältää? vegefrendit
Punakaali kätkee sisäänsä huimia terveysvaikutuksia

Kaali kuin kaali on terveellinen, mutta punakaali sisältää myös väriainetta, joka on nimeltään antosyaani, ja se tekee punakaalista aivan erityisen kaalien joukossa. Lisää punakaalia ruokavalioon jos vain pystyt, sillä se on terveysvaikutuksiltaan omaa luokkaansa.

Punakaalista saa vaikka mitä! Voit korvata monia muita kaaleja tarvittaessa punakaalilla ja maku ei niinkään ole välttämättä kovinkaan erilainen kun verrataan keräkaaliin tai oikeammin valkokaaliin tai sitten savoijinkaaliin tai suippokaaliin.

hapankaali punakaalista vegefrendit
Fermentoitu punakaali – Kokeile vaihteeksi huipputerveellistä hapankaalia punakaalista

Tee esimerkiksi hapankaalia punakaalista, tai kaalilaatikkoa, kaalipataa tai kaalikeittoa. Tai valmista maukas punakaalisalaatti tai pikkelöity kaalisalaatti. Punakaali on herkullista coleslaw’n kaltaisissa ruokalajeissa tai höyrytettynä muiden vihannesten kanssa, mutta muista, että sitä voi nauttia myös raakana salaateissa.

Punakaali raaka salaatti vegefrendit
Syö punakaalia erityisesti raakana salaateissa

Kaalia voi hyvin laittaa muiden kasvisten joukkoon monissa resepteissä, jos kaalin mausta ei niinkiään pidä, se sekoittuu hyvin muiden kasvisten makujen kanssa esimerkiksi padoissa, vuokaruuissa ja kasvispihveissä ja murekkeissa.

mitä ravintoaineita punakaali sisältää? vegefrendit
Punakaalista on moneksi

Punakaali kalorit

Punakaalissa on kaloreita ainoastaan 29 kcal /100 g. Punakaali sopii hyvin painonhallintaan ja myös laihdutukseen, sisältäähän se runsaasti kuituja ja siitä tulee erittäin kylläinen olo.

punkaali kalorit ja painonhallinta laihdutus vegefrendit
Punakaali sopii painonhallintaan ja laihdutukseen

Punakaali ravintosisältö

Punakaali ravintoarvo:

100g punakaalia sisältää:

 • Energia 29 kcal
 • Rasva 0,1 g
  • Tyydyttynyt 0,1 g
  • Kertatyydyttymätön 0,1 g
  • Monityydyttymätön 0,1 g
 • Hiilihydraatti 4,2 g
  • Sokeri 4,0 g
 • Proteiini 1,5 g
 • Suola 0,0 g
 • Kuitu 2,5 g
punakaali ravintoarvo vegefrendit
Punakaalissa on hyvät ravintoarvot

Punakaali terveys

Punakaali on ravinteikas vihannes, joka tarjoaa monia terveyshyötyjä. Ensinnäkin se on täynnä antioksidantteja, jotka voivat auttaa suojaamaan soluja vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta. Nämä antioksidantit voivat myös auttaa vähentämään joidenkin kroonisten sairauksien, kuten sydänsairauksien ja syövän riskiä.

punakaali terveellisyys vegefrendit
Punakaali tasapainottaa terveyttä

Punakaali on myös hyvä kuitulähde, joka voi edistää ruoansulatuskanavan terveyttä ja säännöllisyyttä. Lisäksi punakaalin kaloripitoisuus on hyvin alhainen, joten se on hyvä ruokavalinta painoaan tarkkaileville.

Lopuksi punakaali sisältää runsaasti C- vitamiinia ja K-vitamiinia, jotka molemmat ovat välttämättömiä hyvän terveyden ylläpitämiseksi.

Lue lisää punakaalista.

Punakaali terveyshyödyt

Yksi tärkeimmistä punakaalin sisältämistä ravintoaineista on C-vitamiini. C-vitamiini on voimakas antioksidantti, joka auttaa suojaamaan soluja vaurioilta. Lisäksi C-vitamiini auttaa vahvistamaan immuunijärjestelmää ja edistämään paranemista.

punakaalin terveyshyödyt vegefrendit
Punakaalia voi käsitellä monella tavalla

Punakaali on myös hyvä kuitulähde, joka on tärkeää ruoansulatuskanavan terveydelle. Kuitu auttaa pitämään ruoansulatuskanavan vapaana myrkyistä ja edistää säännöllisyyttä.

Lisäksi kuidun on osoitettu vähentävän sydänsairauksien ja muiden kroonisten sairauksien riskiä. Punakaali on erinomainen valinta niille, jotka haluavat parantaa yleistä terveyttään.

Punakaali antosyaani

Punakaali on erinomainen antosyaanin lähde, joka on flavonoidipigmenttityyppi, jolla on voimakkaita antioksidanttisia ominaisuuksia.

Lukuisat tutkimukset ovat osoittaneet, että antosyaanit voivat auttaa suojaamaan useilta kroonisilta sairauksilta, kuten sydänsairauksilta ja syövältä. Ne toimivat haitallisten myrkkyjen haalistajana ja estävät syöpäsolujen kasvua.

punakaalin antosyaani vegefrendit
Oi antosyaani, tuo punakaalin terveyden ja värivoiman tuoja!

Antosyaanien uskotaan myös tehostavan kognitiivisia toimintoja ja suojaavan ikääntymiseen liittyvältä kognitiiviselta heikkenemiseltä. Punakaalin lisäksi muita hyviä antosyaanien lähteitä ovat marjat, kirsikat ja munakoiso. Muista siis sisällyttää ruokavalioosi runsaasti näitä värikkäitä ruokia!

Punakaalin terveysvaikutukset – Syyt syödä punakaalia 15

1. Tehostaa immuunijärjestelmää: Punakaalin vitamiinit tukevat elimistön immuunijärjestelmää auttamalla sitä torjumaan infektioita.

2. Tukee sydämen terveyttä: Punakaalin korkea kaliumpitoisuus auttaa säätelemään verenpainetta ja vähentää sydänsairauksien riskiä.

3. Parantaa ruoansulatusta: Punakaalin syöminen voi sen korkean kuitupitoisuuden ansiosta edistää ruoansulatusta stimuloimalla ruoansulatusentsyymien tuotantoa vatsassa.

4. Auttaa hallitsemaan diabetesta: Tutkimukset ovat osoittaneet, että runsaasti kuitua sisältävien elintarvikkeiden, kuten punakaalin, nauttiminen voi auttaa parantamaan insuliiniherkkyyttä ja hallitsemaan diabetesta sairastavien verensokeria.

5. Taistelee tulehdusta vastaan: Punakaalissa olevat antosyaanit ovat voimakkaita tulehdusta ehkäiseviä aineita, jotka voivat auttaa vähentämään tulehdusta koko kehossa.

6. Suojaa syövältä: Tutkimusten mukaan ristikukkaisten vihannesten, kuten punakaalin, syöminen voi mahdollisesti vähentää joidenkin syöpätyyppien riskiä niiden antioksidanttisisällön ansiosta.

7. Auttaa painonpudotuksessa: Vähäkaloristen ruokien, kuten vihannesten, syöminen voi edistää painonpudotusta ja antaa samalla elimistölle tärkeitä ravintoaineita ilman lisättyä rasvaa tai sokeria.

8. Ehkäisee anemiaa: Koska se sisältää rautaa, punakaalin nauttiminen voi auttaa ehkäisemään anemiaa toimittamalla kehoosi riittävästi happea kuljettavia hemoglobiinimolekyylejä, jotta tunnet olosi energiseksi koko päivän.

9. Edistää luuston terveyttä: Punakaalin sisältämä kalsium auttaa vahvistamaan luita ja vähentää samalla osteoporoosin riskiä myöhemmin elämässä sekä suojaa luunmurtumilta, jotka johtuvat kaatumisista tai onnettomuuksista myöhemmin elämässä .

10 . Parantaa kognitiivisia kykyjä : Runsaasti sinkkiä sisältävien elintarvikkeiden (kuten punakaalin) syöminen on yhdistetty kognitiivisen suorituskyvyn paranemiseen, koska sinkki on välttämätöntä aivojen asianmukaiselle toiminnalle.

11 . Auttaa vähentämään stressiä: Punakaalin sisältämät B-vitamiinit ovat tunnettuja stressin vähentäjiä , jotka auttavat vähentämään ahdistuneisuutta ja parantavat samalla mielialaa.

12. Parantaa ihon terveyttä: A-vitamiini edistää tervettä ihosolujen kasvua , jolloin ihosi paranee nopeammin viiltojen tai mustelmien jälkeen.

13. Auttaa torjumaan infektioita: Punakaali on runsaasti C-vitamiinia , joka auttaa torjumaan bakteerien tai virusten aiheuttamia infektioita vahvistamalla immuunijärjestelmääsi niitä vastaan.

14. Säätelee verenpainetasoja: Punakaalissa oleva kalium auttaa säätelemään verenpainetasoja , pitämällä ne normaaleissa rajoissa ja ehkäisemällä verenpaineeseen liittyviä komplikaatioita, kuten aivohalvausta tai sydänkohtausta.

15. Stimuloi hiusten kasvua: Syömällä enemmän rautapitoisia elintarvikkeita, kuten punakaalia, voi stimuloida hiusten kasvua, koska rauta auttaa kuljettamaan happea karvatupiin, mikä auttaa hiusten kasvua.

Onko punakaali terveellistä?

Punakaali on terveellistä. Se on täynnä antioksidantteja, jotka voivat auttaa suojaamaan soluja vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta. Punakaali sisältää runsaasti C-vitamiinia. Punakaali sopii hyvin myös painonpudotukseen, koska se on täyttävää ja siinä on vähän energiaa.

punakaali on terveellistä vegefrendit
Punakaali on kiistatta terveellinen

Punakaalissa on antosyaania, joka toimii kehossa antioksidanttina. Antosyaani on punkaalin värin aiheuttaja. Punakaalissa on myös folaattia, joka on B9 -vitamiini ja se on hyväksi aivojen terveydelle. Folaatti voi pienentää alzheimerin taudin ja syövän riskiä.

Voiko punakaalia syödä raakana?

Punakaalia voi syödä raakana. Punakaalista saa hyviä salaatteja, raastetta ja raakoja lisukkeita esimerkiksi tortilloihin, burritoihin ja täytettyihin leipiin. Punakaalia voi raakana myös marinoida ja pikkelöidä, jolloin siihen saa imeytettyä enemmän makua.

punakaali raaka vegefrendit
Punakaalia voi ja kannattaa syödä erityisesti raakana, raastettuna mehukkuus tulee esille hyvin

Punakaali kannattaa siivuttaa ohueksi, ettei se ole liian puisevaa. Esimerkiksi juustohöylällä siivuttaen tai raastimella raastaen punakaalista saa oikein mehukasta. Aivan ohueksi siivutettuna punakaalin mehu ja makeus tulevat esiin. Punakaalia kannattaa maustaa reilusti. Punakaalia voi myös tarjoilla kypsennettynä kuten paistettuna, paahdettuna uunissa ja ruokien joukossa.

Johtopäätös Punakaali ravintosisältö & terveys

Kuten näette, on monia syitä, miksi lisäämällä enemmän punakaalia ruokavalioon voisi olla hyötyä terveyttäsi ajatellen. Syötiinpa punakaalia sitten raakana tai kypsennettynä, tämä ravitseva vihannes tarjoaa runsaasti ravintoaineita, jotka pitävät sinut hyvällä tuulella ja energisenä koko päivän. Punakaali on uskomattoman hyödyllinen vihannes, jonka monet ovat jättäneet huomiotta. Runsaasti kuitua ja vitamiineja sisältävä punakaali on loistava lisä terveelliseen ruokavalioon. Se sisältää voimakkaita antioksidantteja, jotka auttavat suojaamaan kehoa vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta, ja siinä on runsaasti polyfenoleja, jotka voivat auttaa vähentämään tulehduksia. Joten anna mennä ja kokeile sitä – saatat yllättyä siitä, kuinka herkullista se todella on.

Samankaltaiset artikkelit