parsakaalin terveysvaikutukset

Parsakaalin terveysvaikutukset

Parsakaali voi olla pikkuruinen, mutta siinä on voimakas tautien torjuntavoima! Tutkimusten mukaan parsakaali voi auttaa suojautumaan monilta sairauksilta. Parsakaali on huipputerveellinen vihannes, jopa superfood, joka aina mainitaan kun puhutaan terveellisimmistä ruoka-aineista. Parsakaali sisältää runsaasti muun muassa sydämen terveyttä tukevia aineita ja se auttaa ehkäisemään sydänsairauksia ja syöpää. Parsakaali on hyvä ruoka laihduttajalle ja sen avulla voi tuloksellisesti harjoittaa painonhallintaa. Tutustu parsakaalin terveysvaikutuksiin ja saa sen kaikki edut, lue siis eteenpäin!

Parsakaali on ravinteikkaiden vihannesten kuningas – Vihreä superruoka

Parsakaalin terveysvaikutusten avaaminen:

Parsakaali on elintärkeiden ravintoaineiden ja vitamiinien voimanpesä, ja siksi se ansaitsee oikeutetusti nimityksen “superfood”. Vaikuttavan ravitsemusprofiilinsa ansiosta parsakaali tarjoaa lukuisia terveyshyötyjä. Jotkut eivät ehkä kuitenkaan tiedä, että parsakaalilla on syöväntorjuntaominaisuuksia tiettyjen sulforafaaniyhdisteiden ansiosta. Lisäksi parsakaalin syöminen voi auttaa vähentämään korkeaa kolesterolia ja torjumaan hapetusstressiä. Lisäksi se sisältää runsaasti liukoista kuitua, joka auttaa pitämään ruoansulatuskanavan terveenä ja säätelemään verensokeria.

parsakaali superfood vegefrendit
Parsakaali on suiperfood joka ehkäisee monia sairauksia

Parsakaali sisältää runsaasti kuitua, proteiinia, A- ja C-vitamiinia, kaliumia, folaattia ja muita tärkeitä ravintoaineita, ja sillä on runsaasti terveyshyötyjä. On monia syitä, miksi sinun pitäisi syödä enemmän parsakaalia: se ehkäisee tiettyjä sairauksia, edistää hyvää ruoansulatusta ja vahvistaa immuunijärjestelmää. Tutustutaanpa tarkemmin näihin etuihin.

Parsakaali on erinomainen C-vitamiinin lähde, joka edistää haavojen paranemista ja tukee tervettä immuunijärjestelmää. Se on myös täynnä antioksidantteja, kuten beetakaroteenia ja luteiinia, jotka voivat auttaa suojaamaan soluja vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta. Aivan kuin tämä ei riittäisi, parsakaali sisältää myös ravintokuitua, joka auttaa pitämään ruoansulatuskanavan toiminnassa.

Lukuisien terveyshyötyjen lisäksi parsakaali voi myös auttaa ehkäisemään tiettyjä sairauksia. Tutkimukset ovat osoittaneet, että ristikukkaisten vihannesten, kuten parsakaalin, säännöllinen käyttö voi vähentää tiettyjen syöpätyyppien, kuten paksu- ja peräsuolen syövän ja eturauhassyövän, riskiä. Parsakaalin lisääminen voisi myös auttaa alentamaan verenpainetasoja ja vähentää aivohalvauksen riskiä. Koska parsakaalissa on runsaasti folaattia ja B6-vitamiinia, sen syöminen voi jopa vähentää masennusriskiä.

parsakaali mielen terveys vegefrendit
Parsakaali vaikuttaa suotuisasti mielen terveyteen

Parsakaalista löytyvät sulforafaani ja glukorafaani liittyvät kolesterolin ja syövän kasvun vähentämiseen, kun taas beetakaroteeni, luteiini ja zeaksantiini ovat antioksidantteja, jotka tukevat silmien terveyttä. Parsakaali sisältää myös B-vitamiineja, joilla on tärkeä rooli sydämen terveyden kannalta.

parsakaali raakana tuoreena vegefrendit
Hyvien salattikastikkeiden kanssa raaka parsakaali on mahtava salaateissa

Tutkimusten mukaan parsakaalin säännöllinen käyttö voi ehkäistä tyypin 2 diabetesta, tulehduksellista suolisto-oireyhtymää ja muita ruoansulatusongelmia. Lisätutkimukset osoittavat, että tämän ravitsemuksellisen voimanpesän syöminen voi jopa parantaa mielialaa ja henkistä hyvinvointia. Ei ole epäilystäkään siitä, että parsakaalin lisäämisellä ruokavalioosi on monia mahdollisia terveyshyötyjä!

Miten parsakaalista kokataan sen menettämättä terveellisyyttään?

Katso alla oleva video niin tiedät miten parsakaalia kannattaa käyttää, jotta se ei menetä superfood-ominaisuuksiaan.

Parsakaali ravintosisältö

100g parsakaalia sisältää:

 • Energia 35 kcal
 • Rasva 0,5 g
  • Tyydyttynyt 0,1 g
  • Kertatyydyttymätön 0,1 g
  • Monityydyttymätön 0,2 g
 • Hiilihydraatti 1,6 g
  • Sokeri 1,5 g
 • Proteiini 3,9 g
 • Suola 0,0 g
 • Kuitu 3,5 g

Parsakaali – ravintoarvot

Muiden ristikukkaisten vihannesten kuten kukkakaalin, kiinankaalin, ruusukaalin ja lehtikaalin tavoin parsakaali on täynnä ravintoaineita ja antioksidantteja, joilla on todettu olevan lukuisia terveysvaikutuksia. Vaikka kaikki vihannekset tarjoavat joitakin terveyshyötyjä, jotkin niistä sisältävät enemmän ravintoaineita kuin toiset. Näitä ravinnerikkaita elintarvikkeita kutsutaan usein “superfoodeiksi” Parsakaali on yksi tällainen superruoka.

parsakaali on superfood vegefrendit
Parsakaali on superfoodia myös pikkukansalaiselle

Tämä tummanvihreä vihannes on erinomainen A-, C- ja K-vitamiinin sekä ravintokuitujen lähde.

Parsakaali terveys

Parsakaali sisältää sulforafaani-nimistä yhdistettä, jolla on tutkimusten mukaan osoitettu voivan olla syöpää ja sydänsairauksia ehkäiseviä ominaisuuksia. Lisäksi parsakaali sisältää voimakkaita antioksidantteja, jotka voivat auttaa suojaamaan soluvaurioilta. Parsakaalissa on vähän kaloreita ja rasvaa, joten se on terveellinen lisä mihin tahansa ruokavalioon. Kun seuraavan kerran etsit ravitsevaa välipalaa, tartu parsakaaliin sipsipussin sijaan. Kehosi kiittää sinua!

raaka parsakaali terveys vegefrendit
Parsakaalia kannattaa haukata raakana

Parsakaalia pidetään usein terveellisenä vihanneksena, mutta se on myös erinomainen kasviproteiinin lähde. Parsakaali sisältää 3,9 grammaa proteiinia 100 grammassa, mikä on yli puolen kananmunan proteiinipitoisuudesta. Ravintoarvonsa vuoksi parsakaali voi olla hyödyllinen osa kaikenikäisten terveellistä ruokavaliota. Etsitpä sitten terveellistä välipalaa tai nopeaa ateriaa, parsakaali on loistava valinta. Parsakaali ei siis ole vain herkullista, vaan se on myös hyväksi sinulle!

Parsakaali kalorit

Parsakaalissa kaloreita on niukasti mutta ravintoarvoja sitäkin enemmän. Parsakaalissa kaloreita on 146 kJ – 35 kcal / 100 grammaa.

parsakaali kalorit vegefrendit
Parsakaali on hyvää ja ravinteikasta laihduttajalle

Onko parsakaali terveellistä?

Parsakaali on erittäin terveellistä. Monissa yhteyksissä on viitattu parsakaalin olevan superfood eli mahdollisimman ravinnetiheää ja hyödyllistä ruokaa ihmisen terveydelle. Parsakaalissa on tuoreena runsaasti C-vitamiinia, kuitua, proteiinia, rautaa, B-vitamiinia, kalsiumia, fosforia, kaliumia, K-vitamiinia ja folaatteja. Parsakaali toimii kehossa antioksidanttina, joka ehkäisee tulehduksia ja monien sairauksien syntyä. Myös kuidun lähteenä parsakaali on merkittävä.

parsakaali on terveellistä vegefrendit
Parsakaali kuuluu kaikkein tervellisimpiin vihanneksiin

Johtopäätökset – Parsakaali terveysvaikutukset

Kun on kyse kaikkien tarvitsemiesi ravintoaineiden saamisesta ruokavaliostasi, harvat vihannekset voivat voittaa parsakaalin. Tämä superruoka tarjoaa runsaasti yleisterveydelle välttämättömiä vitamiineja ja kivennäisaineita, mutta se voi myös auttaa ehkäisemään tiettyjä sairauksia syövästä sydän- ja verisuonitauteihin ja jopa vähentää masennuksen riskiä! Kun on niin monia etuja sisällyttää tämä ravintorikas vihannes ruokavalioosi, mitä sinä odotat? Lisää parsakaalia jo tänään!

Similar Posts