kirsikan ravintosisältö ja ravintoarvot Vegefrendit

Kirsikka ravintosisältö ja ravintoarvot

Kirsikka on herkullinen marja, joka tarjoaa monia terveyshyötyjä. Kirsikat eivät ole vain makeita ja mehukkaita, vaan ne ovat myös täynnä vitamiineja ja kivennäisaineita, jotka voivat auttaa pitämään kehosi terveenä. Sen lisäksi, että kirsikat ovat loistava välipala tai minkä tahansa aterian lisä, niillä on suurta ravintoarvoa ja lukuisia terveyshyötyjä. Tutustutaanpa muutamiin hämmästyttäviin asioihin, joita kirsikat voivat tehdä sinulle!

Kirsikka ravintoarvot

Kirsikka on ravintoarvoltaan upea marja. Kirsikoissa on runsaasti ravintoaineita, kuten C-vitamiinia, kaliumia ja kuituja, lisäksi ne ovat mainio antioksidanttien lähde. Kirsikassa kivineen on 51 kcal ja ilman kiveä 56 kcal. Kivineen punnitussa kirsikassa sokeria on 10,4 g ja kivetön kirsikka sisältää sokeria 11,4 g per 100 g.

kirsikka ravintoarvot vegefrendit
Tuoreena kirsikoissa säilyvät kaikki ravintoaineet, smoothie on hyvä tuoreena syömiseen

Kirsikoiden korkea antioksidanttien pitoisuus on mahtava tekijä terveydelle. Kirsikat sisältävät runsaasti antioksidantteja, jotka auttavat vähentämään tulehduksia kehossa, suojaavat tietyiltä syöviltä ja tukevat sydämen terveyttä. Kirsikat siis voivat auttaa vähentämään sydäntautiriskiä: Antioksidantit, vähentävät riskiä estämällä LDL-kolesterolin (eli “pahan” kolesterolin) hapettumista ja vähentämällä tulehdusta elimistössä.

Runsas raudan lähde: Kirsikat ovat erinomainen raudan lähde – yksi kuppi sisältää 4 % päivittäisestä suositellusta saannista – joka on välttämätöntä punasolujen tuottamiseksi ja hapen kuljettamiseksi ympäri kehoa energiantuotantoa sekä kasvu- ja kehitysprosesseja, kuten haavojen paranemista tai kudosvaurioiden korjaamista varten.

kirsikka ravintoarvo Vegefrendit
Tuorepuristetussa kirsikkamehussa säilyy koko ravintoarvo paitsi kuidut

Kirsikka on magnesiumin lähde : Yksi kuppi kirsikoita tarjoaa 6 % päivittäisestä suositellusta saannista magnesiumia , joka on välttämätön ravintoaine lihasten moitteettomalle toiminnalle.

Kirsikoissa on korkea C-vitamiinipitoisuus: Se auttaa vahvistamaan immuunijärjestelmää, suojaamaan sairauksia aiheuttavilta vapailta radikaaleilta ja edistämään tervettä ihoa.

Kirsikka ravintosisältö

kirsikan ravintoarvo Vegefrendit
Kirsikoiden ravintoarvo on painava

Kirsikka ravintosisältö

100 g kirsikkaa sisältää

 • Energia 56 kcal
 • Rasva 0,2 g
 • Tyydyttynyt 0,1 g
 • Kertatyydyttymätön 0,1 g
 • Monityydyttymätön 0,1 g
 • Hiilihydraatti 11,4 g
 • Sokeri 11,4 g
 • Proteiini 0,9 g
 • Suola 0,0 g
 • Kuitu 1,5 g

Kirsikan terveysvaikutukset

Ruokakulttuurin lisäksi kirsikoilla on myös lääkinnällisiä ominaisuuksia. Hedelmän kuoret sisältävät amygdaliinia, yhdistettä, josta voidaan valmistaa yskänlääkettä tai voidetta pieniin viiltoihin ja naarmuihin.

kirsikka terveysvaikutukset Vegefrendit
Kirsikka on erittäin terveellinen marja

Kansanlääkinnässä kirsikoiden sanotaan myös auttavan ruoansulatusta ja lievittävän kihdin ja niveltulehduksen aiheuttamia kipuja.

Kirsikoiden C-vitamiini, kalium ja kuitu ovat hyväksi. Kirsikat sisältävät myös antosyaaneja, jotka ovat voimakkaita antioksidantteja. Kirsikoiden on osoitettu parantavan sydämen terveyttä, aivojen toimintaa ja vähentävän tulehduksia.

kirsikka terveys Vegefrendit
Kirsikan terveysvaikutus on osoitettu

14 tapaa jolla kirsikat parantavat terveyttäsi

 • Kirsikat ovat erinomainen antioksidanttien lähde, jotka voivat auttaa suojaamaan soluja vaurioilta ja vähentämään tulehduksia.
 • Ne ovat myös hyvä ravintokuidun lähde, joka voi edistää ruoansulatuskanavan terveyttä.
 • Tutkimukset ovat osoittaneet, että kirsikoiden syöminen voi auttaa vähentämään sydänsairauksien ja aivohalvauksen riskiä.
 • Kirsikoiden voimakkaat antioksidantit voivat myös auttaa alentamaan verenpainetta ja kolesterolitasoja.
 • Kirsikat sisältävät yhdisteitä, jotka voivat auttaa lievittämään kipua ja tulehdusta, joka liittyy esimerkiksi niveltulehdukseen ja kihtiin.
 • Säännöllisesti syötynä kirsikat voivat myös auttaa vähentämään joidenkin syöpätyyppien, kuten munasarjasyövän, riskiä.
 • Kirsikoiden anti-inflammatoriset ominaisuudet voivat myös auttaa suojaamaan aivosoluja vaurioilta ja parantaa kognitiivisia toimintoja.
 • Kirsikoissa on runsaasti melatoniinia, hormonia, joka auttaa säätelemään unirytmiä. Kourallisen kirsikoita syöminen ennen nukkumaanmenoa voi auttaa sinua saamaan paremman yöunen.
 • Kirsikoiden ravintoaineet voivat myös auttaa lisäämään energiatasoa ja kestävyyttä, joten ne sopivat erinomaisesti urheilijoille ja aktiivista elämäntapaa noudattaville.
 • Jos yrität laihtua, kirsikoiden sisällyttäminen ruokavalioosi voi auttaa; niiden kuitupitoisuus pitää sinut kylläisenä pidempään, ja niiden luonnollinen sokeripitoisuus tarkoittaa, ettet tartu sokerisiin välipaloihin yhtä usein.
 • Kirsikoiden runsas ravintoainepitoisuus voi myös parantaa ihon terveyttä ja antaa ihollesi luonnollisen hehkun.
 • Kirsikat ovat hyvä kaliumin lähde, joka on välttämätöntä terveen verenpaineen ylläpitämiseksi.
 • Kirsikoiden sisältämät vitamiinit ja kivennäisaineet voivat myös auttaa pitämään luustosi vahvana ja ehkäisemään osteoporoosia.
 • Raskaana oleville tai imettäville naisille kirsikoiden syöminen voi auttaa lisäämään maidontuotantoa ja tarjota samalla tärkeitä ravintoaineita sekä äidille että lapselle.
 • Kirsikka taistelee kehon terveyden puolesta kaikenlaisia pöpöjä vastaan ja auttaa vahvistamaan immuniteettia.

Mitä hyötyä kirsikoiden syömisestä on?

Kirsikoiden syömisellä on monia hyötyjä, kuten sydämen terveyden parantaminen, aivotoiminnan tehostuminen, tulehduksien vähentäminen. Lisäksi mieliala kohoaa kun syö kirsikoita.

Mitä hyötyä kirsikoiden syömisestä on? vegefrendit
Lintukin tietää ja odottaa jo kirsikoiden kypsymistä

Lue lisää kirsikoista Wikipediasta.

Kirsikka ravintosisältö ja ravintoarvo Johtopäätös

Johtopäätöksenä voidaan todeta, että sinun tulisi ehdottomasti harkita kirsikoiden lisäämistä ruokavalioosi! Ne eivät ole vain makeita ja mehukkaita, vaan ne tarjoavat myös monia ravintoarvoja ja terveyshyötyjä aina kolesterolitasojen alentamisesta diabeteksen riskin mahdolliseen vähentämiseen! Kuten näet, ei todellakaan ole mitään parempaa kuin kirsikoiden syöminen, kun on kyse terveyden ylläpitämisestä. Kaikkien näiden hienojen hyötyjen ansiosta on helppo ymmärtää, miksi niin monet ihmiset nauttivat kirsikoiden lisäämisestä ruokavalioonsa.

Yhteenvetona voidaan todeta, ettei ole epäilystäkään siitä – kirsikan kulutus tarjoaa lukuisia terveyshyötyjä! Alkaen verenpaineen alentamisesta siihen, että se mahdollisesti auttaa vähentämään niveltulehduskipuja, kirsikoiden lisääminen ruokavalioomme voi olla hyödyllistä yleisen hyvinvointimme kannalta. Koska kirsikoiden kaloripitoisuus on alhainen, mutta niiden ravintoarvoprofiili on korkea, on helppo ymmärtää, miksi niin monet ihmiset nauttivat tuoreiden tai kuivattujen kirsikoiden lisäämisestä ruokavalioonsa. Älä siis epäröi – aloita kirsikoiden lisääminen elämääsi jo tänään!

Täällä voit tutustua Vegefrendien kirsikkaresepti vinkkeihin.

Samankaltaiset artikkelit