Mitä kirsikka edustaa, millaista makumaailmaa se tarjoaa? Eikö kirsikka olekin aika eksoottisen makuinen marja kasvaakseen Suomen olosuhteissa, vai onko se sittenkin hedelmä? Lue eteenpäin niin löydät vastauksen paitsi tähän, myös mahtavia vinkkejä kirsikkaruokiin.
Pääruuan sulostuttajaksi kirsikkaa tai leivonnaisiin
Kirsikat ovat loistava lisä mihin tahansa ateriaan, joko pääruuan sulostuttajaksi tai jälkiruuaksi. Ne ovat makeita tai happamia ja täynnä makua. Lisäksi ne ovat täynnä antioksidantteja ja vitamiineja.
Etsitpä sitten uutta tapaa käyttää tuoreita kirsikoita tai maukasta tapaa sisällyttää kuivattuja kirsikoita ruokiin, tässä artikkelissa on esiteltynä herkullisia kirsikkareseptejä, joista voit todella nauttia. Kirsikka on todellinen makunautinto ja monin tavoin valmistettuna eksoottinen elämys. Makeat kirsikat tai happamat, vaihtoehtoja on on monia kuten makumieltymyksiäkin.
Mitä kirsikasta voi tehdä?
Kirsikka on monipuolinen marja, jota voi käyttää makeissa ja suolaisissa ruokalajeissa. Niin, marja se siis on, luumarja, vaikka usein kirsikkapuista puhutaan hedelminä. Kirsikoita voi syödä tuoreena, pakastettuna, säilykkeinä tai kuivattuna.
Kirsikoista voidaan valmistaa myös mehuja, hilloja, piirakoita, muffinsseja, keksejä, kakkuja piirakoita ja muita leivonnaisia. Kirsikat sopivat myös mehuihin ja smoothieihin. Hedelmiä voidaan myös kuivata ja käyttää kakkujen ja leivonnaisten koristeena tai täytteenä. Kirsikat ovat erinomainen valinta, halusitpa sitten valmistaa piirakkaa tai lievittää kipeää kurkkua.
Kirsikan kanssa smoothieen sopivat esimerkiksi banaani, mango, kookos, mantelimaito ja mansikka.
Kirsikka resepti
Kirsikoista voidaan tuoreena syömisen lisäksi valmistaa erilaisia ruokia, kuten piirakoita, kakkuja, hilloja ja jäätelöä.
Amarena-kirsikat ovat hapankirsikoita, jotka on liotettu siirapissa ja sitten säilötty. Ne ovat voimakkaan makuisia ja väriltään syvän punaisia.
Maraschinokirsikat ovat hapankirsikoita, jotka on liotettu suolavedessä ja sitten värjätty punaisiksi elintarvikevärillä. Niitä käytetään usein cocktailien tai jälkiruokien koristeena.
24 herkullista kirsikka ruokaa
Kirsikkapiirakka: Klassinen piirakka, joka valmistetaan tuoreista kirsikoista ja kuohkeasta taikinasta.
Suklaapannukakkuja kirsikoilla: Paranna pannukakkupeliäsi lisäämällä taikinaan kuutioituja tuoreita kirsikoita ennen kypsennystä – näin saat lisää makeutta jokaiseen suupalaan.
Kirsikkahillo: Keitetyistä kirsikoista ja sokerista valmistettu hillo, joka sopii hyvin paahtoleivän tai pannukakkujen kanssa.
Kirsikkaa mausteeksi alkoholiin: Voit valmistaa itse kirsikalla maustettua alkoholia.
Suklaakuorrutetut kirsikat: Kasta joko tummaan tai vaaleaan suklaaseen kirsikoita ja koristele nomparelleilla.
Kirsikkajäätelö: Runsas ja raikas jälkiruoka, joka voidaan valmistaa joko tuoreista tai pakastetuista kirsikoista.
Cherry Clafoutis: Ranskalainen jälkiruoka, jossa kirsikat paistetaan taikinassa.
Suklaakuorrutetut kirsikat: Tuoreet tai säilötyt kirsikat, jotka on kastettu sulatettuun suklaaseen.
Kandeeratut kirsikat: Makeutetut kirsikat, jotka on päällystetty sokerisiirapilla
Maraschinokirsikat: Sokerisiirappiin säilötyt ja sitten punaiseksi värjätyt kirsikat.
Black Forest Cake: Saksalainen kakku, joka valmistetaan suklaasta, kermavaahdosta ja kirsikoista.
Cherry Cobbler: Jälkiruoka, joka valmistetaan tuoreista tai säilötyistä kirsikoista ja keksimäisestä taikinakuorrutteesta.
Cherry Compote: Tuoreista tai pakastetuista kirsikoista ja sokerista valmistettu hedelmämuhennos.
Kirsikka-sitruunapatukat: Näissä sitruunapatukoissa on makea ja kirpeä täyte, joka on valmistettu tuoreista kirsikoista ja sitruunoista. Ne sopivat täydellisesti kesän herkkuihin!
Cherry Crumble: Tässä klassisessa crumble-reseptissä makeat kirsikat yhdistyvät rapeaan kauraan, ja se on täydellinen kuorrute jäätelölle tai jogurtille.
Kirsikkaleivokset: Nämä leivokset ovat kevyitä ja kuohkeita ja täynnä mehukkaita kirsikoita. Tarjoa ne uunista lämpiminä voin tai tuorejuuston kera, niin ne ovat täydellinen lisäke tee- tai kahvipöytään.
Suklaa-kirsikkakerroskakku: Tämä dekadentti kerroskakku on valmistettu tummasuklaakakkukerroksista, jotka on täytetty kermavaahdolla ja kruunattu tuoreilla kirsikoilla ja suklaalastuilla, jotka tekevät jälkiruoasta näyttävän!
Lämmintä Brie -juustoa kirsikoilla: Tämä suolainen alkupala yhdistää sulatettua brie-juustoa, manteleita, hunajaa ja kuivattuja tai marinoituja kirsikoita yhdessä herkullisessa suupalassa.
Kookos-kirsikka-granolapatukat: Nämä mukavasti pureskeltavat granolapatukat on maustettu kookoshiutaleilla, mantelivoilla, hunajalla, vaniljauutteella ja kuivatuilla kirsikoilla – terveellinen välipalavaihtoehto, joka maistuu jälkiruoalta.
Suklaa-kirsikka-smoothiekulho: Aloita päiväsi oikein sekoittamalla tämä smoothiekulho, joka on valmistettu jäädytetyistä banaaneista, mantelimaidosta, raakakaakaojauheesta ja kirsikoista – ja jonka päälle on laitettu rapeita pähkinöitä.
Kirsikkahillo. Valmista oman puutarhan kirsikoista makeaa hilloa.
Kirsikkahillolla sekoitetut browniet: Tee brownieista erityisen erikoisia sekoittamalla niihin kotitekoista kirsikkahilloa ennen leivontaa – näin saat joka suupalassa tahmean yllätyksen!
Englantilainen hedelmäkakku. Tee mehevä hedeelmiä pursuava kakku jouluksi tai muihin juhlatilaisuuksiin.
Juustokakku kandeeratuilla kirsikoilla: Herkullisen kermainen juustokakku saa päivityksen, kun se kruunataan kandeeratuilla tai hillotuilla kirsikoilla – täydellinen päätös mihin tahansa tilaisuuteen!
Mikä sopii kirsikan kanssa?
Kirsikan kanssa sopivia makupareja ovat esimerkiksi kookos, hunaja, omena, mansikka, suklaa, kinuski, kaakao, banaani, vanilja, pähkinät ja manteli.
Karpalo on hapokas ja mehukas marja, jota voi käyttää monissa eri ruokalajeissa. Vaikka useimmat ihmiset ajattelevat karpalomehua, kun he ajattelevat karpaloita, on itse asiassa monia erilaisia tapoja nauttia tätä monipuolista…
Kasvishampurilainen, vegehampurilainen, vegeburger, vegepurilainen tai vegeburgeri on kaikkia kiinnostava. Se on siis hampurilainen, joka ei sisällä lihaa. Tässä artikkelissa esittelemme parhaan kasvishampurilaisen pihvit ja kaikki muut täytteet. Vaihtoehtoja on runsaasti….
Karhunvatukka, Rubus fruticosus jota nimitetään myös karhunvadelmaksi on ruusukasvien heimoon kuuluva köynnösmäinen lehtipensas. Tässä artikkelissa käsitellään mitä karhunvadelmasta voi valmistaa. Karhunvatukat sisältävät runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita, ja niissä on myös…
Vadelma resepti on herkullinen, oli se melkein mikä vain! Vadelmissa on taikaa, kesänmaku ja jokin valloittava piirre jota ei edes oikein osaa selittää. Vadelmat sopivat monenlaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, salaatteihin ja…
Onko ajatuksissa punajuuri resepti? Se on monien mielestä vaikea yhtälö ja vaikea kasvis, mutta ei hätää. Lue eteenpäin niin löydät vastaukset. Punajuuri on uskomattoman monipuolinen ruoka-aine, jonka ainutlaatuista makua ja…
Positiivisten kasvojen voima on totta! Kasvikset ovat tärkeitä terveydelle, mutta monet lapset välttävät niitä. Viime vuonna ilmestyneen tutkimuksen perusteella on osoitettu, että vanhempien positiiviset kasvojen ilmeet vaikuttavat lasten kasvisten syöntiin…