Quinoa resepti: parhaat kvinoa ohjeet
Quinoa resepti odottaa löytääjäänsä! Etsitkö jotain ainutlaatuista, mutta ravinteikasta resepteissäsi? Etsi kvinoa! Kvinoa, quinoa (Chenopodium quinoa), joka lausutaan “KEEN-wah”, on ravitsemuksesti erinomainen ruoka-aine, joka sisältää runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita, ravintokuitua ja proteiinia. Kvinoa sopii loistavasti salaatteihin, keittoihin, puuroihin tai lisäkkeeksi! Jos tunnet olosi seikkailunhaluiseksi keittiössä ja haluat ansaita kehumisia ystäviesi ja perheesi keskuudessa rohkeilla uusilla resepteillä, kokeile kvinoa-ruokia. Makeista herkuista suolaisiin illallisruokiin, tämän jyvämäisen herkkuruoan kanssa sinua odottaa maailma täynnä mahdollisuuksia. Lue eteenpäin niin kvinoa paljastaa salaisuutensa.
Kvinoa resepti
Kvinoa resepti alkaa huuhtelulla ja keittämisellä. Keitettynä kvinoa on rakenteeltaan kuohkeaa ja maultaan pähkinäistä. Sen lisäksi, että kvinoa on herkullista, se on ravitsevaa ja sisältää runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita ja kuituja.
Quinoa resepti tyypillisesti on salaatti tai pata mutta tätä monipuolista viljaa voidaan käyttää monissa eri ruokalajeissa aamiaispuurosta suolaisiin sekoituskastikkeisiin. Kypsennettynä kvinoa on rakenteeltaan kevyttä ja kuohkeaa ja maultaan pähkinäistä. Kvinoa keitetään huuhtelemalla jyvä ja keittämällä, tai pikemminkin hauduttamalla sitä vedessä tai liemessä noin 15 minuuttia. Lisää sitten suosikkikuorrutuksesi ja nauti!
Käytä kvinoaa viljojen, riisin, pastan tai papujen sijaan erilaisissa ruuissa. Quinoa tekee salaateista ja padoista herkullisen ruokaisia ja täyttäviä.
Kvinoa gluteeniton
Kvinoa on myös gluteenitonta, joten se sopii erinomaisesti keliakiaa tai gluteeniyliherkkyyttä sairastaville. Riippumatta siitä, kokkaatko sitä lisäkkeenä vai käytätkö sitä terveellisen salaatin tai kulhon pohjana, quinoa on monipuolinen ainesosa, joka varmasti miellyttää kaikkia pöydässä istuvia.
Miksi Quinoa, qvinoa pitää huuhdella?
Kvinoa kannattaa huuhdella juoksevan veden alla ennen keittämistä, sillä muuten se maistuu kitkerältä. Qvinoan kitkerä maku johtuu sen saponiinista ja huuhtelemalla sen saa pois. Kvinoaa kannattaa huuhdella siivilässä noin minuutin ajan ja varmistaa että kaikki jyvät tulee huuhdeltua.
Kvinoa ohje
Kvinoa ohje on helppo vaikka siinä onkin pari vaihetta. Huuhtelu ja keittäminen, sen jälkeen se on valmista nautittavaksi. Quinoaa ei tarvitse liottaa.
Kvinoa keittäminen
Kvinoa keittäminen: Huuhtele quinoa vedessä ja laita ne kiehuvaan veteen. Kiehuta kannen alla miedolla lämmöllä n. 10-15 min. 1 dl kvinoaa ja 2 dl vettä per annos / ruokailija.
Quinoa reseptit – 13 herkullista ateriavinkkiä kvinoasta
1. Kvinoa- kasviskulho
Aloita kypsennetystä kvinoasta ja lisää päälle suosikkisi paahdettuja vihanneksia. Lisää muuta proteiinia, kuten papuja, grillattua lihankorviketta tai tofua, ja viimeistele maukkaalla kastikkeella.
2. Kvinoa-salaatti
Sekoita keitetty kvinoa tuoreiden vihreiden, kuutioidun kurkun ja kirsikkatomaattien kanssa. Lisää joukkoon kuutioitua punasipulia ja murennettua fetajuustoa. Pane päälle suosikkivinaigrettea.
3. Kvinoa-kikherne kulho
Kerroksena kypsennettyä kvinoaa, kikherneitä, avokadoa, grillattuja vihanneksia ja tilkka tahinikastiketta.
4. Quinoa-tacot
Käytä kvinoa jauhelihan sijasta suosikkitaco-reseptissäsi. Lisää päälle silputtua salaattia, tomaattikuutioita ja cheddarjuustoa. Tarjoa päälle loraus smetanaa tai kreikkalaista jogurttia tai vegaanista jogurttia.
5. Quinoa Burrito kulho
Aloita kypsennetystä kvinoasta ja lisää mustapapuja, maissia, avokadokuutioita ja juustoraastetta. Lisää päälle loraus smetanaa tai maustamatonta jogurttia ja nauti!
6. Paahdettu kvinoa vihannesten kera
Keitä quinoa etukäteen ja paista se sitten vihannesten, kuten parsakaalin, porkkanoiden ja herneiden kanssa. Lisää soijakastiketta tai Tamaria maun lisäämiseksi ja tarjoile sellaisenaan tai lihankorvikkeen tai kananmunan kera.
7. Kvinoa-täytteiset paprikat
Täytä paprikat keitetyn kvinoan, seitansiivujen, kuutioidun sipulin, tomaattikastikkeen ja juustoraasteen tai vegaanijuuston seoksella. Paista uunissa, kunnes paprikat ovat pehmeitä ja täyte on kuumaa ja kuplivaa.
8. Kvinoa-pizza
Käytä perinteisen pizzataikinan sijasta keitettyä kvinoaa gluteenittoman pizzapohjan valmistamiseksi. Lisää päälle suosikkipizzan täytteitä ja paista, kunnes juusto on sulanut.
9. Kvinoa-seitankeitto (tai kvinoa-kanakeitto)
Paista seitansiivut ruskeiksi etukäteen. Kuullota sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä, kunnes ne ovat pehmenneet, ja lisää sitten kasvisliemi, seitansiivut ja esikypsennetty kvinoa.
10. Perun kansallisruoka: Tallarín de Quinua a la huancaína (spagettikurpitsa huancaína-kastikkeella)
Tämä runsas ruokalaji, joka tarjoillaan yleensä alkuruokana, sisältää esikypsennettyjä spagettikurpitsanuudeleita, jotka on sekoitettu kermaiseen huancaína-kastikkeeseen, joka on valmistettu tuoreesta valkohomejuustosta, ají amarillosta (perulainen keltainen chilipippuri), maidosta ja mausteista, ja tarjoillaan perunaviipaleiden päällä, johon on ripoteltu mustia oliiveja ja koristeltu kovaksi keitetyillä kananmunaviipaleilla.
11. Kvinoa salaatti – Quinoa salad
Kvinoa salaatti on ihana ja helppo ravitseva ruoka koko perheelle. Valmiiksi keitetyt kvinoat ja muut aineet yhdistetään ja nautitaan.
Ainekset: Kvinoaa 2,5 dl, erivärisiä paprikoita 3 kpl, kurkku 1 kpl, tomaatteja 4 kpl, cashewpähkinöitä ja pinjansiemeniä, 1 limetin mehu, 1 sipuli, 2 porkkanaa veistettynä juustohöylällä, 4 valkosipulin kynttä, yrttejä kuten oreganoa, salviaa tai timjamia, oliiviöljyä, suolaa ja tilkkanen hunajaa. Eriväriset paprikat, tomaatti, kurkku pilkotaan ihan pieniksi kuutioiksi, porkkanat veistellään, valkosipulit murskataan, pähkinät tiputellaan päälle, oliiviöljy, suola, limemehu ja hunaja sekoitetaan ja kaadetaan päälle. Vihanneksia ja muitakin aineksia voi vaihdella, mutta valitse mahdollisimman värikkäitä ja näyttäviä kasviksia. Kvinoasalaatin valmistaa nopeasti arkenakin, mutta erityisesti juhlaan tai viikonloppuun se sopii hyvin ihan jo kauneutensakin vuoksi. Nautitaan kvinoasta!
12. Kvinoapuuron valmistus kvinoahiutaleista
Puuro on kahdelle ja tarvitset vain 2 dl kvinoahiutaleita, 2 dl vettä, 4 dl kasvijuomaa tai maitoa, ripauksen suolaa ja lisäksi omia herkkumausteitasi kuten vaikka kardemummaa ja kanelia, valmiin puuron päälle marjoja kuten mustikkaa tai vadelmaa sekä kookos- tai mantelilastuja. Laita kvinoa, vesi ja kasvimaito tai maito kiehumaan. Hauduta pienellä lämmöllä noin 5-7 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä, jos puurosta tulee liian kiinteää. Loppupuolella mausta se kanelilla tai kardemummalla. Kun puuro on valmista, tarjoile se kauniissa kulhossa ja nauti se marjojen ja kookos-tai mantelilastujen kera hyvän ystävän kanssa.
13. Kvinoapuuro kokonaisesta quinoasta
Kvinoapuuro kokonaisesta kvinoasta kahdelle: 2 dl kvinoaa, 4 dl vettä, 4 dl manteli-tai kookosmaitoa, 1 dl luomu kaurahiutaleita, ripaus suolaa. Mausteena kaneli, kardemumma tai vanilja. Käsittele kvinoa kuten kuuluu, eli huuhtele se juoksevan veden alla, keitä vesi kiehumispisteeseen ja lisää siihen kvinoa. Anna kiehua 10 minuuttia. Sen jälkeen lisää kasvimaito, kaurahiutaleet ja ripaus suolaa. Hauduta eli keitä miedolla lämmöllä vielä noin viisi minuuttia. Tässä vaiheessa voit laittaa mausteet kuten vaniljan tai kardemumman. Kun puuro on valmista. Tarjoile se raikkaiden marjojen tai hedelmänpalojen kera lisänä kookoslastuja ja mieluista kotitekoista hilloa.
Kvinoa resepti Quinoa resepti: parhaat kvinoa ohjeet – Yhteenveto
Kvinoa on ruokavaihtoehto, jota kaikkien tulisi harkita sen monien ravitsemuksellisten hyötyjen vuoksi. Sen lisäksi, että se on uskomattoman monikäyttöinen, monet kvinoa-reseptit tarjoavat kirkkaita makuja ja koostumuksia, jotka miellyttävät nirsojakin syöjiä. Kvinoa on kasvattanut suosiotaan, joten nyt on helpompaa kuin koskaan löytää laaja valikoima hämmästyttäviä quinoareseptejä, jotka sopivat mihin tahansa tilaisuuteen tai ruokavalioon. Olipa se sitten paahdettua, haudutettua, paistettua tai grillissä grillattua – kokeile näitä kvinoa-reseptejä ja ryhdy luoviksi aterioidesi kanssa! Kvinoa todella helpottaa herkullisten aterioiden nauttimista terveellisyydestä ja mausta tinkimättä.