3D tulostettu liha vegeliha feikkiliha 3D print meat

3D-tulostettu liha – feikkiliha – täysin vegaaninen

Monet yritykset ovat kääntyneet vaihtoehtoisten lihantuotantomenetelmien puoleen, koska huoli ruokajärjestelmämme kestävyydestä kasvaa jatkuvasti. Yksi tällainen menetelmä on 3D-tulostus. 3D-tulostettu liha syntyy kerrostamalla ohuita proteiinijauheesta tai muista kasvipohjaisista ainesosista koostuvia kerroksia, jolloin syntyy oikeaa lihaa muistuttava lopputuote. 3 d tulostettu liha on tullut markkinoille jo Suomessakin ravintolassa Helsingissä. 2023 eli ensi vuonna 3d tulostettu pihvi tulee myös kuluttajille ruokakauppoihin.

Vaikka tämä teknologia on vielä lapsenkengissä, on jo muutamia yrityksiä, jotka tekevät edistysaskeleita 3D-tulostetun feikkilihan markkinoilla. Yksi tällainen yritys on Redefine Meat.

Mikä feikkiliha?

Redefine Meat on startup-yritys, joka on kehittänyt 3D-tulostimen, jolla voidaan tulostaa feikkilihatuotteita, joiden rakenne, maku ja ulkonäkö ovat realistisia. Tuotteet ovat kasvipohjaisia ja muistuttavat rakenteeltaan, maultaan ja ulkonäöltään naudanlihaa. Redefine meatin tuotteet on valmistettu soijaproteiinista ja herneproteiinista.

Redefine meat – Uusi lihankorvike kategoria

Tämä on aivan uusi kategoria lihankorvikkeiden maailmassa. Redefine meat ei siis sisällä mitään eläinperäisiä ainesosia kuten sitten taas keinoliha tai synteettinen laboratorioliha. Tämä on täysin eri asia. Kaikki tuotteet ovat siis vegaanisia ja ne printataan 3D tulostimella.

Redefine meat tuotteet ovat kasvipohjaisia ja ne syntyvät 3D -printterissä

Israelilainen Redefine Meat on solminut yhteistyösopimuksen maahantuoja Giraudi Meatsin kanssa edistääkseen 3D-tulostimilla valmistettujen “New Meat” -pihviensä jakelua Euroopassa.

Redefine meat on start-up, jonka pääkonttori on Tel Avivin eteläpuolella ja suunnittelee uutta tehdasta Alankomaihin. Redefine meat tuotteet tulevat ruokakauppoihin 2023 ja ravintoloissa niitä on saatavailla ainakin Helsingissä jo nyt 2022 lokakuusta alkaen. Redefine meatin tuotteita myydään ravintoloissa Suomen lisäksi Israelissa, Iso-Britanniassa, Saksassa ja Alankomaissa. Myös useat muut yritykset kehittävät omia 3D-tulostettuja lihatuotteita.

Redefine meat yrityksen tavoitteena on luoda kestävämpi ja ympäristöystävällisempi tapa tuottaa lihaa. Heidän perimmäinen tavoitteensa on korvata perinteinen karjatalous kokonaan.

Johtopäätökset 3D tulostettu liha – feikkiliha

Lihan 3D-tulostaminen on jännittävä uusi kehitysaskel elintarviketeknologian maailmassa. Vaikka teknologia on vielä lapsenkengissään, on jo olemassa muutamia yrityksiä, jotka tekevät suuria edistysaskeleita 3D-tulostetun lihan markkinoilla. Redefine Meat on yksi näistä yrityksistä, ja sen tavoitteena on luoda kestävämpi ja ympäristöystävällisempi tapa tuottaa lihaa. Heidän tuotteensa eivät ole vielä markkinoilla, mutta niiden odotetaan tulevan kuluttajien saataville seuraavan vuoden tai kahden kuluessa. Tällä välin useat muutkin yritykset kehittävät omia 3D-tulostettuja lihatuotteita ja kanankorvikkeita. Jännittäviä aikoja tekolihan ystäville!

Löydät lisää Kasvit & Hyvinvointi -aiheisia artikkeleita Vegefrendit.fi etusivulta tai yläpalkin valikosta

Samankaltaiset artikkelit