melonta uusimaa

Melonta – Uusimaa

Melonta on ihana tapa tutustua Uudenmaan vesistöihin. Ruotsinpyhtää on paikka, jonne kannattaa suunnistaa pääkaupunkiseudulta, Ruotsinpyhtäällä on vanha ruukkialue, Strömforsin ruukki, joka on elämys vailla vertaa.
Strömforsin ruukki on viehättävä ja kaunis miljöö ja melonnan kannalta varsin ihana. Strömforsissa on kaikki palvelut ja siellä voi myös yöpyä usean päivän ajan, jos pidempi melontaloma on mieluinen. Wellsters – Luonto voittaa aina, on yritys, joka tarjoaa kaiken liittyen luontoretkeilyyn ja virkistykseen. LUONTO VOITTAA AINA®
Melominen Kymijoella, sen monissa pikku haaroissa on kokemus, joka on pakko saada. Ota Uusimaa haltuun meloen!
Melonta Uusimaa Helsinki Luonto voittaa aina Wellsters

Melontaretki Helsingin lähellä

Uusimaa tarjoaa monia upeita melontareittejä, joista yksi erityisen houkutteleva vaihtoehto on Ruotsinpyhtää ja Strömforsin ruukin alue. Tämä melojan paratiisi sijaitsee vain lyhyen matkan päässä Helsingistä ja tarjoaa upeat maisemat, rauhalliset vedet ja historialliset nähtävyydet. Lue lisää, ja saat selville, miksi tämä paikka on melojille unelmien täyttymys.

Strömforsin ruukkiin on lyhyt matka Helsingistä, sinne pääsee helposti ja nopeasti. Suorinta tietä moottoritietä Loviisaan ja siitä vähän ohi ja pienempää tietä noin 5 kilometriä Ruotsinpyhtäälle.

Helsinki melonta Luonto voittaa aina Wellsters

Helsingin suunnalta tullessa Porvoon ja Loviisan jälkeen Ruotsinpyhtää on seuraava ja kannattavin vierailukohde, sillä luonto on siellä vahvasti ja kaikkialla edustettuna.

Strömforsin ruukki – Melojan taivas

Strömforsin ruukki on historiallinen teollisuusalue, joka on muuttunut idylliseksi kulttuurikohteeksi ja melojan paratiisiksi. Ruukin alue sijaitsee Ruotsinpyhtään kunnassa Uudellamaalla, ja se tarjoaa upeat puitteet melontaretkelle.

Stromforsin ruukki Melojan taivas 1

Ruukin vanhat rakennukset ja koskemattomat vesistöt luovat ainutlaatuisen ympäristön, jossa voit nauttia melonnasta ja samalla tutustua alueen historiaan.

Valloittava ruukin miljöö pienine putiikkeineen, ravintoloineen ja lukuisine aktiviteetteineen antaa lomalle kuin lomalle hyvät puitteet. Strömforsissa on ravintoloita, joista valita ja myös majoitusta monenlaisiin tarpeisiin.

Pienissä putiikeissa myydään käsityöläisten taidonnäytteitä ja lähistöllä valmistettuja ruokatuotteita. Strömforsissa on myös päivittäistavarakauppa, M-Market Ruukki, josta voi kätevästi ostaa eväät melontaretkelle.

Ruotsinpyhtää Uusimaa melonta Wellsters Luonto voittaa aina

Alue haltuun meloen. Melonta Strömforsissa on aivan omaa luokkaansa. Strömforsin ylpeys on luonto, ja aktiviteeteista varsinkin melonta. Melonnan ja luontoretkien osalta yritys nimeltä Wellsters – Luonto voittaa aina on Ruotsinpyhtäälle aarre. Jokiretki Kymijoella jää jokaisen mieleen aivan varmasti.

Luonto voittaa aina – Wellsters – LUONTO VOITTAA AINA®

Wellsters Oy on yritys, jonka motto, Luonto voittaa aina, kuvaa hyvin seutua ja luonnon tärkeyttä. LUONTO VOITTAA AINA® on osuvasti myös Wellstersin rekisteröity tuotemerkki.

Luonto- ja hyvinvointipalveluyritys Wellsters, tarjoaa yksityisille melontavälineiden vuokrausta ja ryhmille retkiä. Palveluja ja tuotteita on laaja valikoima, melonnan lisäksi on myös upea kuntostudio Personal trainer -palveluineen, SUP-lautailua, Jooga– ja ilmajoogasali, majoituspalveluita, lumikenkäilyä, fatbikea ja kaikkea mitä luontoretkeilijä ja urheilija tarvitsee.

Luontomatkailu Uusimaa Wellsters Luonto voittaa aina

Rauhallinen jokiretki meloen tai korkeatasoinen Luonnon luksusta elämysristeily antavat hyvän boostin ja akkujen lataamismahdollisuden erilaisille tiimeille ja ryhmille.

Wellsters Luonto voittaa aina

Työhyvinvointipäivät Strömforsissa

Helsingin ja koko pääkaupunkiseudun ja koko Suomen yritykset ja erilaiset yhteisöt sekä ryhmät ovat lämpimästi tervetulleita Strömforsiin viettämään virkistyspäiviä ja TYHY-päiviä tai vapaamuotoisia kokoontumisia meloen tai vaikka joogaten. Kaikki yhteisöt toivotetaan tervetulleiksi luontoon ja liikkumaan.

Työhyvinvointi Uusimaa TYHY Wellsters

Työhyvinvointi ja luonto kannattaa liittää yhteen. On tutkittu että liikunta luonnossa on huomattavasti tehokkaampaa ja rauhoittavampaa kuin liikunta esimerkiksi kaupungissa. Yritysten tiimit ovat tervetulleita ja niille räätälöidään luontoretki tai melontaretki tarpeiden mukaan.

Retriitti on myös mahdollista järjestää Wellstersin kautta. Ota yhteyttä ja kysele ryhmäretkiä Strömforsissa.

Laavu majoitus

Laawu Wellsters on ainutlaatuinen ja elämyksellinen majoitusvaihtoehto melontareitin varrella. Lautalle rakennettu Laawu on kotimainen, trendikäs ja ekologinen majapaikka, jonne on helppo tulla yöpymään melonnan jälkeen. Laavu on tunnelmallinen ja luonnonläheinen vaihtoehto, jonne voi majoittua kaksi henkilöä.  

Majoitus Ruotsinpyhtää Strömfors Wellsters Laavu

Pienen saaren kupeessa oleva Laawu Wellsters on ekologinen vaihtoehto, joka on varustettu muutamalla aurinkopaneelilla. Saaressa on myös ekokäymälä.

Willa Wellsters majoitus

Willa Wellsters on Strömforsin kulttuurihistoriallisen ruukkimiljöön tuntumassa sijaitseva majatalo, jossa nautit omasta rauhasta luonnon reunamilla.

Majoitus Strömfors Uusimaa Wellsters

Rakennus on Alvar Aallon toimiston suunnittelema ja otettu käyttöön vuonna 1947. Kahden perheen talo on remontoitu yhdeksi kokonaisuudeksi kunnioittamalla alkuperäisyyttä. Viehättävä majatalo tarjoaa majoituksen jopa kymmenen hengen porukalle.

Kesä ja melonta

Kesän kohokohta on Strömforsin ruukki ja melonta Kymijoella. Kesä on täydellinen aika nauttia Uudenmaan melontaan liittyvistä mahdollisuuksista. Lämmin sää ja pitkät päivät tekevät melonnasta miellyttävää ja antavat sinulle tilaisuuden kokea luonnon kauneuden parhaimmillaan.

kesä melonta uusimaa ruotsinpyhtää wellsters

Strömforsin ruukin ympäristössä voit meloa läpi vehreiden metsien, tutustua historiallisiin nähtävyyksiin ja nauttia eväistä rannalla. Melonta tarjoaa myös loistavan tavan viettää aikaa ystävien ja perheen kanssa.

Melotaan myös syksyllä

Kesän jälkeen tulee syksy ja kun ruska on kauneimmillaan on jokiretki uskomaton elämys.

melonta kesä uusimaa wellsters luontoretki

Syksyinen maisema hurmaa joelta käsin. Ruskan väriloisto ja viileämpi sää tekevät syksystä hienon ajan melontaan Uudenmaan vesillä.

syysmelonta uusimaa ruotsinpyhtää wellsters

Strömforsin ruukin ympäristössä voit ihailla upeita maisemia, kun lehtipuut saavat syksyisen väriloistonsa. Muista pukeutua lämpimästi ja varustautua asianmukaisesti syksymelontaan. Mukaan kannattaa ottaa myös varavaatteita kastumisen varalta.

Retken aikana maistuu nokipannukahvit

Melonnan lomassa tai jälkeen on nokipannukahvit tai makkaran grillaaminen sitä tunnelmallisinta retkielämää. Retkeä varten kannattaa kaivaa esiin hyvä varusteet. Wellstersin järjestämillä retkillä pääset nauttimaan aidoista nokipannukahveista ja muista retkiherkuista.

Luontoretki nokipannukahvit Uusimaa Wellsters

Kajakki vai kanootti?

Kumpi valitaan: kajakki vai kanootti?

Kun suunnittelet melontaretkesi sinun tulee valita, haluatko meloa kajakilla vai kanoottilla. Kajakki tarjoaa nopean ja ketterän tavan liikkua vedessä ja on suosittu valinta kokeneemmille melojille. Kanootti puolestaan mahdollistaa enemmän tilaa ja on erityisen hyvä vaihtoehto perheille tai retkikuntien kesken. Molemmat vaihtoehdot tarjoavat upean kokemuksen, ja voit valita sen, joka sopii parhaiten omiin mieltymyksiisi ja taitoihisi.

kajakki kanootti melonta uusimaa wellsters

Ilman pelastusliivejä ei tietenkään lähdetä matkaan. Myös turvaohjeet kerrataan vaikka olisitkin kokeneempi meloja.

Retken jälkeen voit muistella melonnan yksityiskohtia ja nauttia retkellä kuvaamistasi valokuvista.

Kukuljärven vaellusreitti – Kulkulinkierros

Jos haluat samalla patikoida on Kukuljärven vaellusreitti huikea ja haasteellinen vaellusreitti korkeuseroineen ja kivenlohkareineen. Kukulinkierros on noin 8 kilometrin mittainen, jos kulkee normaalin merkityn reitin. Reitillä on kaksi laavua ja rauhaa huokuva erämaajärvi Kukuljärvi.

Strömfors Kukulinkierros Uusimaa vaellusreitti vaellus patikointi

Yhteenvetona voidaan todeta, että Uusimaa ja sen itäpuoli varsinkin, tarjoaa huikeat mahdollisuudet melontaharrastuksen ystäville. Strömforsin ruukki ja sen ympäristö antavat upeat puitteet melontaretkelle niin kesällä kuin syksylläkin. Valitse kajakki, kanootti tai SUP-lauta ja lähde tutustumaan tähän upeaan alueeseen, jossa luonto ja historia kohtaavat. Tule nauttimaan melonnan ilosta ja löytämään oman suosikkireittisi tässä kauniissa ja monipuolisessa ympäristössä Ruotsinpyhtäällä.

vaellus strömfors ruotsinpyhtää

Lue lisää aiheesta

Lisää melontaan, Strömforsin ruukkiin ja Ruotsinpyhtääseen liittyviä linkkejä:

Wikipedia Melonta

Luontoon Melonta

Strömforsin ruukki

Samankaltaiset artikkelit