Kasvitietopankki
Romanesco
Oletko koskaan nähnyt vihannesta, joka näyttää siltä kuin se kuuluisi toiselle planeetalle? Ei, emme puhu…
Hirssi
Ihmiset ovat syöneet tätä vaatimatonta viljaa jo vuosituhansien ajan, ja se on tekemässä paluuta terveysruokien…
Kirsikka
Kirsikkapuu on kasvi, joka tuottaa pieniä, syötäviä kivellisiä hedelmiä, kirsikoita. Kirsikat ovat luumarjoja. Marjoja käytetään…
Karhunvatukka – karhunvadelma
Karhunvatukka eli karhunvadelma, tiedätkö sen? Millainen kasvi karhunvatukka oikeastaan on? Mistä karhunvatukka on kotoisin? Onko…
Punakaali
Useimmat ihmiset tuntevat punakaalin todennäköisesti violettina vihanneksena, joka usein keitetään ja tarjoillaan muiden vihannesten ohella…
Savoijinkaali
Savoijinkaali eli kurttukaali on lehtivihannes, joka kuuluu Brassica-kasvien heimoon. Tähän perheeseen kuuluvat myös parsakaali, lehtikaali…
Kiinankaali – mitä hyvää kiinankaalista?
Kiinankaali, tuo vaalea, kevyt, rapea ja kuohkea kaalityyppi, jota ei niin usein nykyään resepteissä näy,…
Perunat – peruna
Perunat – peruna on on monipuolinen ja terveellinen juurikas. Perunat ovat tärkkelyspitoisia Solanum-suvun mukulakasveja, jotka…
Mungpapu eli mungopapu
Mungpavut tai mungopavut ovat pieniä, vihreitä papuja, joita käytetään yleisesti aasialaisessa keittiössä. Mungpapu on erinomainen…
Karpalo – kaikki karpalosta
Suomessa kasvaa kaksi karpalolajia; iso karpalo ja pieni karpalo. Molemmat ovat luonnonvaraisia kasveja, jotka kasvavat…
Porkkana – Tutustutaan porkkanaan
Porkkana eli aitoporkkana on tuttu ja värikäs juures, joka on jokaisen keittiössä joskus. Porkkana kuuluu…
Hamppu ja hampunsiemen
Hamppu on hamppukasvien (Cannabaceae) heimoon kuuluva perinteinen ja historiallinen viljelyskasvi. Siitä saatava hampunsiemen on myös tulevaisuuden…
Mustaherukka
Mustaherukka, mustaviinimarja on herukoiden sukuun kuuluva yksikotinen pensas. Mustaherukka kasvaa Euroopassa kaikkialla sekä villinä että viljeltynä. Tiesitkö, että…
Omena
Omenat ovat omenapuiden hedelmiä, jotka ovat erittäin terveellisiä ja vieläpä lähellä kasvavia hedelmiä. Tarhaomenapuu Malus…
Vadelma terveellisyys
Vadelman terveellisyys on tunnustettu ja sen sairauksia ehkäisevä vaikutus tutkittu. C-vitamiinin lähteenä vadelma on erinomainen…
Tyrni eli tyrnimarja
Tyrnin terveyshyödyt ovat kiistattomat. Se on erikoinen pieni puumainen kasvi, joka viihtyy ankarissa olosuhteissa. Jos…
Marja-aronia eli aronia
Marja-aronia, aronia, Aronia mitschurinii, on terveyspommi. Englanniksi chokeberry. Se on marja, jota et todennäköisesti syö,…
Valkokaali – mitä valkokaalista?
Valkokaali on suosittu kerääkaalien ryhmään kuuluva kaali. Se sisältää vain vähän kaloreita ja runsaasti kuitua…
Kukkakaali
Kukkakaali on ristikukkainen vihannes, joka kuuluu kaalien sukuun. Se on vähäkalorinen, runsaskuituinen ja vitamiinipitoinen. Kukkakaali…
Mitä on proteiini?
Proteiini on yksi kolmesta päämakroravinteesta, muiden ollessa hiilihydraatit ja rasvat. Proteiinit koostuvat aminohapoista, joita on…
Pinaatti
Tiedätkö pinaatista? Tämä lehtivihreä vihannes on ravitsemuksellinen voimanpesä, ja sitä voidaan käyttää monissa eri ruokalajeissa…
Lehtikaali eli viherkaali
Lehtikaali on vihreä lehtivihannes, joka kuuluu kaaliperheeseen. Se on yksi maapallon ravinteikkaimmista elintarvikkeista, ja se…
Ruusukaali
Ruusukaali, Brassica oleracea var. gemmifera eli Brysselinkaali (eng.Brussels sprout) kuuluu siis kaaleihin ja muistuttaakin aivan pientä keräkaalia…
Parsakaali
Parsakaali, Brassica oleracea var. italica eli Calabrese tai tunnetummin Broccoli, on herkullinen tummanvihreä nuppuinen vihannes. Jos etsit…
Testi