
- Brassica oleracea var. capitata Valkokaali on suosittu kerääkaalien ryhmään kuuluva kaali. Se sisältää vain vähän kaloreita ja runsaasti kuitua ja on hyvä C- ja K-vitamiinin sekä kivennäisaineiden, kuten kaliumin ja(...) Jatka lukemista
- Hamppu ja hampunsiemen Hamppu on hamppukasvien (Cannabaceae) heimoon kuuluva perinteinen ja historiallinen viljelyskasvi. Siitä saatava hampunsiemen on myös tulevaisuuden kasviproteiini. Nykyään se on voimakkaasti(...) Jatka lukemista
- Hirssi Ihmiset ovat syöneet tätä vaatimatonta viljaa jo vuosituhansien ajan, ja se on tekemässä paluuta terveysruokien maailmaan. Tässä on kaikki, mitä sinun on tiedettävä hirssistä, sen historiasta(...) Jatka lukemista
- Karhunvatukka - karhunvadelma Karhunvatukka eli karhunvadelma, tiedätkö sen? Millainen kasvi karhunvatukka oikeastaan on? Mistä karhunvatukka on kotoisin? Onko karhunvatukka boysenmarja? Mikä sitten on mustavatukka? Entä(...) Jatka lukemista
- Karpalo - kaikki karpalosta Suomessa kasvaa kaksi karpalolajia; iso karpalo ja pieni karpalo. Molemmat ovat luonnonvaraisia kasveja, jotka kasvavat Suomessa ja muualla Euroopan pohjoisosissa ja Pohjois-Amerikassa. Se on(...) Jatka lukemista
- Kiinankaali - mitä hyvää kiinankaalista? Kiinankaali, tuo vaalea, kevyt, rapea ja kuohkea kaalityyppi, jota ei niin usein nykyään resepteissä näy, on valloittava juuri keveytensä ja notkeutensa ansiosta, se taipuu monenlaiseen(...) Jatka lukemista
- Kikherne Kikherne on palkokasvi, jota on syöty vuosisatojen ajan. Kikherneet sisältävät runsaasti kuitua ja proteiinia, sen lisäksi sillä on monia tunnettuja terveyshyötyjä. Tässä blogikirjoituksessa(...) Jatka lukemista
- Kirsikka Kirsikkapuu on kasvi, joka tuottaa pieniä, syötäviä kivellisiä hedelmiä, kirsikoita. Kirsikat ovat luumarjoja. Marjoja käytetään elintarvikkeissa, ja niillä on monia terveysvaikutuksia.(...) Jatka lukemista
- Kukkakaali Kukkakaali on ristikukkainen vihannes, joka kuuluu kaalien sukuun. Se on vähäkalorinen, runsaskuituinen ja vitamiinipitoinen. Kukkakaali sisältää myös runsaasti kasviproteiinia, joten sitä(...) Jatka lukemista
- Kvinoa Kvinoa on kasvi, joka on peräisin Etelä-Amerikan Andeilta. Se on pseudovilja, eli sitä käytetään ruoanlaitossa viljan tavoin, mutta se ei ole varsinainen vilja. Etelä-Amerikan asukkaat ovat(...) Jatka lukemista
- Lehtikaali eli viherkaali Lehtikaali on vihreä lehtivihannes, joka kuuluu kaaliperheeseen. Se on yksi maapallon ravinteikkaimmista elintarvikkeista, ja se on vähäkalorinen. Lehtikaali on hyvä lisä mihin tahansa(...) Jatka lukemista
- Mansikka Mansikka, tuo ihana kesäinen marja. Suomessahan on maailman herkullisimmat mansikat. Me kaikki tiedämme, että mansikat ovat herkullisia, mutta et ehkä tiedä, että ne ovat myös uskomattoman(...) Jatka lukemista
- Marja-aronia eli aronia Marja-aronia, aronia, Aronia mitschurinii, on terveyspommi. Englanniksi chokeberry. Se on marja, jota et todennäköisesti syö, mutta pitäisi. Marja-aronia on monipuolinen supermarja, joka on(...) Jatka lukemista
- Mungpapu eli mungopapu Mungpavut tai mungopavut ovat pieniä, vihreitä papuja, joita käytetään yleisesti aasialaisessa keittiössä. Mungpapu on erinomainen proteiinin, kuitujen ja antioksidanttien lähde, ja sillä on(...) Jatka lukemista
- Mustaherukka Mustaherukka, mustaviinimarja on herukoiden sukuun kuuluva yksikotinen pensas. Mustaherukka kasvaa Euroopassa kaikkialla sekä villinä että viljeltynä. Tiesitkö, että mustaherukka on yksi(...) Jatka lukemista
- Mustikka Tiesitkö, että mustikka on superfood? Tämä ihana villimarjamme on täynnä antioksidantteja, jotka tekevät siitä vahvistavan terveydelle. Tässä blogikirjoituksessa käsittelemme mustikan(...) Jatka lukemista
- Omena Omenat ovat omenapuiden hedelmiä, jotka ovat erittäin terveellisiä ja vieläpä lähellä kasvavia hedelmiä. Tarhaomenapuu Malus domestica on maailman viljellyimpiä hedelmäpuita, ne tuottavat(...) Jatka lukemista
- Parsakaali Parsakaali, Brassica oleracea var. italica eli Calabrese tai tunnetummin Broccoli, on herkullinen tummanvihreä nuppuinen vihannes. Jos etsit superruokaa, jota et voi jättää huomiotta, älä katso(...) Jatka lukemista
- Perunat - peruna Perunat - peruna on on monipuolinen ja terveellinen juurikas. Perunat ovat tärkkelyspitoisia Solanum-suvun mukulakasveja, jotka ovat kotoisin Etelä-Amerikasta. Kiinnostaako tietää erikoisia(...) Jatka lukemista
- Pinaatti Tiedätkö pinaatista? Tämä lehtivihreä vihannes on ravitsemuksellinen voimanpesä, ja sitä voidaan käyttää monissa eri ruokalajeissa. Pinaatti on vähäkalorinen ja sisältää runsaasti kuitua,(...) Jatka lukemista
- Porkkana - Tutustutaan porkkanaan Porkkana eli aitoporkkana on tuttu ja värikäs juures, joka on jokaisen keittiössä joskus. Porkkana kuuluu sarjakukkaiskasveihin ja sen syötävä juuri on yleensä oranssi väriltään. Myös monet(...) Jatka lukemista
- Punajuuri Punajuuri, perinteinen, kaunis juureksemme punajuuri sopii hyvin talviseen aikaan, sekä väsymyksen torjuntaan että energian boostaukseen. Mutta millainen kasvi on puhtia antava punajuuri?(...) Jatka lukemista
- Punakaali Useimmat ihmiset tuntevat punakaalin todennäköisesti violettina vihanneksena, joka usein keitetään ja tarjoillaan muiden vihannesten ohella lisäkkeenä. Moni ei kuitenkaan tiedä, että punakaali(...) Jatka lukemista
- Punavadelma Vadelman terveellisyys on tunnustettu ja sen sairauksia ehkäisevä vaikutus tutkittu. C-vitamiinin lähteenä vadelma on erinomainen ja vadelmat sisältävät myös runsaasti antioksidantteja, kuten(...) Jatka lukemista
- Puolukka Puolukka kasvaa viileässä ilmastossa matalakasvuisina varpuina ja se kuvaa hyvin suomalaista kansanluonnetta. Sen kanssa on vaikea tulla toimeen kun ei oikein tiedä mihin se sopii, se on(...) Jatka lukemista
- Romanesco Oletko koskaan nähnyt vihannesta, joka näyttää siltä kuin se kuuluisi toiselle planeetalle? Ei, emme puhu niistä oudoista mutanttikurkuista, joita maalaisten myyntikojuissa torilla näkyy aika(...) Jatka lukemista
- Rubus idaeus Vadelman terveellisyys on tunnustettu ja sen sairauksia ehkäisevä vaikutus tutkittu. C-vitamiinin lähteenä vadelma on erinomainen ja vadelmat sisältävät myös runsaasti antioksidantteja, kuten(...) Jatka lukemista
- Ruusukaali Ruusukaali, Brassica oleracea var. gemmifera eli Brysselinkaali (eng.Brussels sprout) kuuluu siis kaaleihin ja muistuttaakin aivan pientä keräkaalia. On monia syitä rakastaa ruusukaalia. Ne(...) Jatka lukemista
- Savoijinkaali Savoijinkaali eli kurttukaali on lehtivihannes, joka kuuluu Brassica-kasvien heimoon. Tähän perheeseen kuuluvat myös parsakaali, lehtikaali ja ruusukaali. Savoijinkaali on kaalityyppi, jolle on(...) Jatka lukemista
- Suippokaali Valkokaali on suosittu kerääkaalien ryhmään kuuluva kaali. Se sisältää vain vähän kaloreita ja runsaasti kuitua ja on hyvä C- ja K-vitamiinin sekä kivennäisaineiden, kuten kaliumin ja(...) Jatka lukemista
- Tyrni eli tyrnimarja Tyrnin terveyshyödyt ovat kiistattomat. Se on erikoinen pieni puumainen kasvi, joka viihtyy ankarissa olosuhteissa. Jos etsit ravitsevaa tapaa voimistaa terveyttäsi, kokeile(...) Jatka lukemista
- Vadelma terveellisyys Vadelman terveellisyys on tunnustettu ja sen sairauksia ehkäisevä vaikutus tutkittu. C-vitamiinin lähteenä vadelma on erinomainen ja vadelmat sisältävät myös runsaasti antioksidantteja, kuten(...) Jatka lukemista
- Valkokaali Valkokaali on suosittu kerääkaalien ryhmään kuuluva kaali. Se sisältää vain vähän kaloreita ja runsaasti kuitua ja on hyvä C- ja K-vitamiinin sekä kivennäisaineiden, kuten kaliumin ja(...) Jatka lukemista
- Valkokaali - mitä valkokaalista? Valkokaali on suosittu kerääkaalien ryhmään kuuluva kaali. Se sisältää vain vähän kaloreita ja runsaasti kuitua ja on hyvä C- ja K-vitamiinin sekä kivennäisaineiden, kuten kaliumin ja(...) Jatka lukemista
- Varhaiskaali Valkokaali on suosittu kerääkaalien ryhmään kuuluva kaali. Se sisältää vain vähän kaloreita ja runsaasti kuitua ja on hyvä C- ja K-vitamiinin sekä kivennäisaineiden, kuten kaliumin ja(...) Jatka lukemista
- Vattu Vadelman terveellisyys on tunnustettu ja sen sairauksia ehkäisevä vaikutus tutkittu. C-vitamiinin lähteenä vadelma on erinomainen ja vadelmat sisältävät myös runsaasti antioksidantteja, kuten(...) Jatka lukemista
- Villivadelma Vadelman terveellisyys on tunnustettu ja sen sairauksia ehkäisevä vaikutus tutkittu. C-vitamiinin lähteenä vadelma on erinomainen ja vadelmat sisältävät myös runsaasti antioksidantteja, kuten(...) Jatka lukemista