
- Brassica oleracea var. capitata Valkokaali on suosittu kerääkaalien ryhmään kuuluva kaali. Se sisältää vain vähän kaloreita ja runsaasti kuitua ja on hyvä C- ja K-vitamiinin sekä kivennäisaineiden, kuten kaliumin ja(...) Jatka lukemista
- Hamppu ja hampunsiemen Hamppu on hamppukasvien (Cannabaceae) heimoon kuuluva perinteinen ja historiallinen viljelyskasvi. Siitä saatava hampunsiemen on myös tulevaisuuden kasviproteiini. Nykyään se on voimakkaasti(...) Jatka lukemista
- Hirssi Ihmiset ovat syöneet tätä vaatimatonta viljaa jo vuosituhansien ajan, ja se on tekemässä paluuta terveysruokien maailmaan. Tässä on kaikki, mitä sinun on tiedettävä hirssistä, sen historiasta(...) Jatka lukemista
- Karhunvatukka - karhunvadelma Karhunvatukka eli karhunvadelma, tiedätkö sen? Millainen kasvi karhunvatukka oikeastaan on? Mistä karhunvatukka on kotoisin? Onko karhunvatukka boysenmarja? Mikä sitten on mustavatukka? Entä(...) Jatka lukemista
- Karpalo - kaikki karpalosta Suomessa kasvaa kaksi karpalolajia; iso karpalo ja pieni karpalo. Molemmat ovat luonnonvaraisia kasveja, jotka kasvavat Suomessa ja muualla Euroopan pohjoisosissa ja Pohjois-Amerikassa. Se on(...) Jatka lukemista
- Kiinankaali - mitä hyvää kiinankaalista? Kiinankaali, tuo vaalea, kevyt, rapea ja kuohkea kaalityyppi, jota ei niin usein nykyään resepteissä näy, on valloittava juuri keveytensä ja notkeutensa ansiosta, se taipuu monenlaiseen(...) Jatka lukemista
- Kikherne Kikherne on palkokasvi, jota on syöty vuosisatojen ajan. Kikherneet sisältävät runsaasti kuitua ja proteiinia, sen lisäksi sillä on monia tunnettuja terveyshyötyjä. Tässä blogikirjoituksessa(...) Jatka lukemista
- Kirsikka Kirsikkapuu on kasvi, joka tuottaa pieniä, syötäviä kivellisiä hedelmiä, kirsikoita. Kirsikat ovat luumarjoja. Marjoja käytetään elintarvikkeissa, ja niillä on monia terveysvaikutuksia.(...) Jatka lukemista
- Kukkakaali Kukkakaali on ristikukkainen vihannes, joka kuuluu kaalien sukuun. Se on vähäkalorinen, runsaskuituinen ja vitamiinipitoinen. Kukkakaali sisältää myös runsaasti kasviproteiinia, joten sitä(...) Jatka lukemista
- Kvinoa Kvinoa on kasvi, joka on peräisin Etelä-Amerikan Andeilta. Se on pseudovilja, eli sitä käytetään ruoanlaitossa viljan tavoin, mutta se ei ole varsinainen vilja. Etelä-Amerikan asukkaat ovat(...) Jatka lukemista
- Lehtikaali eli viherkaali Lehtikaali on vihreä lehtivihannes, joka kuuluu kaaliperheeseen. Se on yksi maapallon ravinteikkaimmista elintarvikkeista, ja se on vähäkalorinen. Lehtikaali on hyvä lisä mihin tahansa(...) Jatka lukemista
- Mansikka Mansikka, tuo ihana kesäinen marja. Suomessahan on maailman herkullisimmat mansikat. Me kaikki tiedämme, että mansikat ovat herkullisia, mutta et ehkä tiedä, että ne ovat myös uskomattoman(...) Jatka lukemista
- Marja-aronia eli aronia Marja-aronia, aronia, Aronia mitschurinii, on terveyspommi. Englanniksi chokeberry. Se on marja, jota et todennäköisesti syö, mutta pitäisi. Marja-aronia on monipuolinen supermarja, joka on(...) Jatka lukemista
- Mitä on proteiini? Proteiini on yksi kolmesta päämakroravinteesta, muiden ollessa hiilihydraatit ja rasvat. Proteiinit koostuvat aminohapoista, joita on 20 erilaista. Niistä 9 on välttämättömiä aminohappoja,(...) Jatka lukemista
- Mungpapu eli mungopapu Mungpavut tai mungopavut ovat pieniä, vihreitä papuja, joita käytetään yleisesti aasialaisessa keittiössä. Mungpapu on erinomainen proteiinin, kuitujen ja antioksidanttien lähde, ja sillä on(...) Jatka lukemista
- Mustaherukka Mustaherukka, mustaviinimarja on herukoiden sukuun kuuluva yksikotinen pensas. Mustaherukka kasvaa Euroopassa kaikkialla sekä villinä että viljeltynä. Tiesitkö, että mustaherukka on yksi(...) Jatka lukemista
- Mustikka Tiesitkö, että mustikka on superfood? Tämä ihana villimarjamme on täynnä antioksidantteja, jotka tekevät siitä vahvistavan terveydelle. Tässä blogikirjoituksessa käsittelemme mustikan(...) Jatka lukemista
- Omena Omenat ovat omenapuiden hedelmiä, jotka ovat erittäin terveellisiä ja vieläpä lähellä kasvavia hedelmiä. Tarhaomenapuu Malus domestica on maailman viljellyimpiä hedelmäpuita, ne tuottavat(...) Jatka lukemista
- Parsakaali Parsakaali, Brassica oleracea var. italica eli Calabrese tai tunnetummin Broccoli, on herkullinen tummanvihreä nuppuinen vihannes. Jos etsit superruokaa, jota et voi jättää huomiotta, älä katso(...) Jatka lukemista
- Perunat - peruna Perunat - peruna on on monipuolinen ja terveellinen juurikas. Perunat ovat tärkkelyspitoisia Solanum-suvun mukulakasveja, jotka ovat kotoisin Etelä-Amerikasta. Kiinnostaako tietää erikoisia(...) Jatka lukemista
- Pinaatti Tiedätkö pinaatista? Tämä lehtivihreä vihannes on ravitsemuksellinen voimanpesä, ja sitä voidaan käyttää monissa eri ruokalajeissa. Pinaatti on vähäkalorinen ja sisältää runsaasti kuitua,(...) Jatka lukemista
- Porkkana - Tutustutaan porkkanaan Porkkana eli aitoporkkana on tuttu ja värikäs juures, joka on jokaisen keittiössä joskus. Porkkana kuuluu sarjakukkaiskasveihin ja sen syötävä juuri on yleensä oranssi väriltään. Myös monet(...) Jatka lukemista
- Punajuuri Punajuuri, perinteinen, kaunis juureksemme punajuuri sopii hyvin talviseen aikaan, sekä väsymyksen torjuntaan että energian boostaukseen. Mutta millainen kasvi on puhtia antava punajuuri?(...) Jatka lukemista
- Punakaali Useimmat ihmiset tuntevat punakaalin todennäköisesti violettina vihanneksena, joka usein keitetään ja tarjoillaan muiden vihannesten ohella lisäkkeenä. Moni ei kuitenkaan tiedä, että punakaali(...) Jatka lukemista
- Punakaali Valkokaali on suosittu kerääkaalien ryhmään kuuluva kaali. Se sisältää vain vähän kaloreita ja runsaasti kuitua ja on hyvä C- ja K-vitamiinin sekä kivennäisaineiden, kuten kaliumin ja(...) Jatka lukemista
- Punavadelma Vadelman terveellisyys on tunnustettu ja sen sairauksia ehkäisevä vaikutus tutkittu. C-vitamiinin lähteenä vadelma on erinomainen ja vadelmat sisältävät myös runsaasti antioksidantteja, kuten(...) Jatka lukemista
- Puolukka Puolukka kasvaa viileässä ilmastossa matalakasvuisina varpuina ja se kuvaa hyvin suomalaista kansanluonnetta. Sen kanssa on vaikea tulla toimeen kun ei oikein tiedä mihin se sopii, se on(...) Jatka lukemista
Oletko koskaan nähnyt vihannesta, joka näyttää siltä kuin se kuuluisi toiselle planeetalle? Ei, emme puhu niistä oudoista mutanttikurkuista, joita maalaisten myyntikojuissa torilla näkyy aika(...) Jatka lukemista
- Rubus idaeus Vadelman terveellisyys on tunnustettu ja sen sairauksia ehkäisevä vaikutus tutkittu. C-vitamiinin lähteenä vadelma on erinomainen ja vadelmat sisältävät myös runsaasti antioksidantteja, kuten(...) Jatka lukemista
- Ruusukaali Ruusukaali, Brassica oleracea var. gemmifera eli Brysselinkaali (eng.Brussels sprout) kuuluu siis kaaleihin ja muistuttaakin aivan pientä keräkaalia. On monia syitä rakastaa ruusukaalia. Ne(...) Jatka lukemista
- Savoijinkaali Savoijinkaali eli kurttukaali on lehtivihannes, joka kuuluu Brassica-kasvien heimoon. Tähän perheeseen kuuluvat myös parsakaali, lehtikaali ja ruusukaali. Savoijinkaali on kaalityyppi, jolle on(...) Jatka lukemista
- Suippokaali Valkokaali on suosittu kerääkaalien ryhmään kuuluva kaali. Se sisältää vain vähän kaloreita ja runsaasti kuitua ja on hyvä C- ja K-vitamiinin sekä kivennäisaineiden, kuten kaliumin ja(...) Jatka lukemista
- Tyrni eli tyrnimarja Tyrnin terveyshyödyt ovat kiistattomat. Se on erikoinen pieni puumainen kasvi, joka viihtyy ankarissa olosuhteissa. Jos etsit ravitsevaa tapaa voimistaa terveyttäsi, kokeile(...) Jatka lukemista
- Vadelma terveellisyys Vadelman terveellisyys on tunnustettu ja sen sairauksia ehkäisevä vaikutus tutkittu. C-vitamiinin lähteenä vadelma on erinomainen ja vadelmat sisältävät myös runsaasti antioksidantteja, kuten(...) Jatka lukemista
- Valkokaali Valkokaali on suosittu kerääkaalien ryhmään kuuluva kaali. Se sisältää vain vähän kaloreita ja runsaasti kuitua ja on hyvä C- ja K-vitamiinin sekä kivennäisaineiden, kuten kaliumin ja(...) Jatka lukemista
- Valkokaali - mitä valkokaalista? Valkokaali on suosittu kerääkaalien ryhmään kuuluva kaali. Se sisältää vain vähän kaloreita ja runsaasti kuitua ja on hyvä C- ja K-vitamiinin sekä kivennäisaineiden, kuten kaliumin ja(...) Jatka lukemista
- Varhaiskaali Valkokaali on suosittu kerääkaalien ryhmään kuuluva kaali. Se sisältää vain vähän kaloreita ja runsaasti kuitua ja on hyvä C- ja K-vitamiinin sekä kivennäisaineiden, kuten kaliumin ja(...) Jatka lukemista
- Vattu Vadelman terveellisyys on tunnustettu ja sen sairauksia ehkäisevä vaikutus tutkittu. C-vitamiinin lähteenä vadelma on erinomainen ja vadelmat sisältävät myös runsaasti antioksidantteja, kuten(...) Jatka lukemista
- Villivadelma Vadelman terveellisyys on tunnustettu ja sen sairauksia ehkäisevä vaikutus tutkittu. C-vitamiinin lähteenä vadelma on erinomainen ja vadelmat sisältävät myös runsaasti antioksidantteja, kuten(...) Jatka lukemista