Kaalit

Kaaliperhe on laaja ja se voi hyvin, sillä sen terveyttä edistävät ominaisuudet ovat saaneet paljon kiitosta. Ruokailijat kaikilla mantereilla ovat ottaneet sen omaksi, niin me myös täällä Suomessa. Sen monikäyttöisyys salaattina ja pääruokana sekä kypsennettynä että raakana.
Romanesco

Romanesco

Oletko koskaan nähnyt vihannesta, joka näyttää siltä kuin se kuuluisi toiselle planeetalle? Ei, emme puhu niistä oudoista mutanttikurkuista, joita maalaisten…

Punakaali

Punakaali

Useimmat ihmiset tuntevat punakaalin todennäköisesti violettina vihanneksena, joka usein keitetään ja tarjoillaan muiden vihannesten ohella lisäkkeenä. Moni ei kuitenkaan tiedä,…

Savoijinkaali

Savoijinkaali

Savoijinkaali eli kurttukaali on lehtivihannes, joka kuuluu Brassica-kasvien heimoon. Tähän perheeseen kuuluvat myös parsakaali, lehtikaali ja ruusukaali. Savoijinkaali on kaalityyppi,…

Kukkakaali

Kukkakaali

Kukkakaali on ristikukkainen vihannes, joka kuuluu kaalien sukuun. Se on vähäkalorinen, runsaskuituinen ja vitamiinipitoinen. Kukkakaali sisältää myös runsaasti kasviproteiinia, joten…

Ruusukaali

Ruusukaali

Ruusukaali, Brassica oleracea var. gemmifera eli Brysselinkaali (eng.Brussels sprout) kuuluu siis kaaleihin ja muistuttaakin aivan pientä keräkaalia. On monia syitä rakastaa ruusukaalia….

Parsakaali

Parsakaali

Parsakaali, Brassica oleracea var. italica eli Calabrese tai tunnetummin Broccoli, on herkullinen tummanvihreä nuppuinen vihannes. Jos etsit superruokaa, jota et voi jättää…

End of content

End of content